ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Бургас. За старта ѝ от коалицията заложиха на разговор със симпатизантите и съмишлениците на чаша кафе. В неформална обстановка бяха представени 28-те кандидати за народни представители от Бургаски регион.

 „Винаги сме доказвали, че се водим от едно основно правило и то е задачите, които и дават хората от Бургас и региона да бъдат изпълнени максимално бързо“, коментира водачът на листата, енергийният експерт Жечо Станков и допълни:

„Хората са ни важни. Точно за това ще продължим да правим всичко възможно Бургас и регионът да продължат да се развиват и да бъдат лидер в сравнение с другите региони. С качествено образование, с качествено здравеопазване, с привличане на млади хора, с уют и спокойствие за възрастните хора.“

Станков се обърна и към кметовете от Бургаска област, като ги увери, че бургаските депутати на ГЕРБ-СДС винаги ще бъдат до тях.

„Знаем, че вие най-добре познавате регионалните проблеми. Местната власт ще бъде чута от централната власт и ще продължи развитието на региона дори с още по-бързи темпове. Няма как да не кажем, че последните две години са изпълнени с несигурност. Това, което поемаме като ангажимент, а ние държим на поетите ангажименти, е да върнем стабилността, предвидимостта, спокойствието както в дома на хората, така и в местната власт. Защото последните две години видяхме инфлация, която премина към спекула. Хората се ужасяват когато трябва да отидат до магазина, за да пазарят“, допълни още Станков.

В такова състояние на свободно падане България не е била от години отчете вторият в листата Любен Дилов.

„Хората искат да има правителство, то да приеме бюджет и просто да има якакъв хоризонт“, обясни Дилов. Според него особено важна е не само победата на поредните парламентарни избори, но и победата на предстоящите местни избори.

„Това е изключително важно, за да не допуснем хаоса, който превзе държавата, да превземе и общините. Защото, ако има едно единствено добро нещо през тези две години, това е фактът, че кметовете отлично се оправиха и без държава, и без бюджет. Обаче ние не можем да се оправим без кметове“, категоричен е Любен Дилов.

И бургаският, и поморийският кмет пожелаха депутатите на ГЕРБ-СДС да направят така, че да се върне стабилността в държавата.

„По-добре ли стана в България, откакто ГЕРБ е далеч от националите проблеми вече две години? По-добре ли живеем? По-добре ли се развиват българските общини и градове? Спряха. Нека сложим край на това безвремие. Бургас е даван няколко пъти за пример като град, който успява да привлича европейски средства в интерес на хората. Нека направим така, че нашият регион да не бъде втора категория. Нека да направим така, че Бургас отново да застане на коловозите на перспективите и успеха“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

И на тези избори от ГЕРБ-СДС залагат на кандидати, които представят различните населени места в областта. Доказани експерти и професионалисти от различни сфери на обществения живот ще се борят за доверието на избирателите на 2 април.