6 от 11-те вещи лица, които броиха бюлетините в Бургас са подписали експертизата с особено мнение. Те твърдят, че част от протоколите не са подписани от нито един експерт и няма гаранция, че данните в тях са коректни.

Шестимата признаха, че не са участвали в броенето на всички бюлетини и поставиха под съмнение работата, в която не са участвали.

Изявлението изненада останалите вещи лица, които са категорични, че експертизата е коректна. Нещо повече, експертите и вчера са работили по нея, броили са отново спорните протоколи и накрая всички 11 души са се обединили около позицията, че задачите поставени от съда са изпълнени.

Адвокат Богдан Йорданов заподозря, че особеното мнение е опит на определена политическа сила да шиканира процеса и изхода от делото.

Адвокат Георги Михов, който представлява общинската избирателна комисия заяви, че е подаден сигнал до прокуратурата за несъответствията, за които стана ясно в съдебната зала. Според него вещите лица не са работили като екип и определено част от тях не са били добросъвестни при изпълнение на задачата.

Gramofona.com припомня, че 11 експерти броиха малко над 60 хил. бюлетини след жалба на ПП СЕК и Бисер Русимов. Те оспорват изборния резултат за местния парламент. Точно 34 гласа не достигат на „Средна европейска класа“, за да имат четирима, вместо три общински съветници.

Очаквайте подробности!