ДПС-Бургас откри предизборната си кампания с амбицията да надгради своя резултат и отново да има трима народни представители от региона.

„Това е най-истинската листа. Тук са само местни кадри. Това са хора, които познават проблемите на всяко едно населено място. Това са 28 души с висше образование, които имат уважението на своите съграждани, защото са професиналисти“, коментира водачът на бургаската листа Севим Али. С городост той обяви, че се изправя пред избирателите с високо вдигната глава защото е част от 48-то Народно събрание и парламентарната група на ДПС.

„Защото ДПС пое ангажименти към своите избиратели и ДПС ги изпълни, макар че животът на парламента беше кратък. Нямаше нито един законопроект, който е в интерес на хората и който да е минал без подкрепата или експертизата на ДПС“, обясни Севим Али. Той напомни, че именно на Движението за права и свободи е предложението за безплатни учебници на всички деца.

„Няма как човек да не бъде респектиран от областната структура на ДПС в Бургаски регион. За пети пореден път съм убеден, че ще постигнем едни добри резултати. Резултат, с който ще си върнем третия мандат. Сега се поставяме за цел да имаме три пълни мандата и остатък за четвърти. Ние го можем“, категоричен е Али.

И той, и колегите му подчертаха, че именно ДПС е партията, която не се страхува да поеме отговорност, когато страната е в криза.

Кметът на община Руен Исмаил Осман предупреди, че изборите няма да са лесни, но пък екипът на ДПС в Бургаско винаги е работил на високи обороти и в добро темпо.

„Отново трябва да докажем, че ние сме единствената политическа партия, която в последния мандат говореше за единство в парламента, за необходимост от евроатлантическо правителство, което да взима отговорни решения в тези трудни за родината времена“, коментира при старта на кампанията и бившият кмет и екс депутат Дурхан Мустафа.

„Българското общество желае по-добър живот, по-високи доходи. Ще направим така, че да получим още по-голямо доверие, за да бъде ДПС в управлението на страната. Защото ние ще го направим и за нашите опоненти. Бълария има нужда от силно Движение за права и свободи, за да се измъкнем от тези несигурни времена“, коментира Ружди Хаджен. Председателят на общинския съвет в Руен е и кандидат за народен представител.

Фатме Рамадан, която беше депутат в 47-то Народно събрание е категорична че Движението трябва да има повече депутати в следващия парламент. „Винаги когато има криза ДПС е на първа линия. Коя от настоящите партии в българския парламент говори за разум, отговорност, за диалог? Нито една. Българският народ чака някой от политиците в България да бъде на нивото на техния дневен ред. Днес България е в криза – политическа, икономическа, социална. А ние какво правим, освен да правим избори? Освен ДПС няма друга партия, която да е отговорна, която с разум и диалог да се опита да състави кабинет в миналия парламент“, напомни Фатме Рамадан.

Вторият в листата Ешереф Ешереф не пропусна да благодари на всеки един избирател и симпатизант за подкрепата, положените усилия е неуморния труд, който са положили.

„Без да ви омръзне, без да ви писне и всяка следваща кампания с нови сили и още по-упорито. Това сме ние от ДПС област Бургас. За това и ДПС Бургас е фактор в националната политика на страната“, заяви Ешереф Ешереф.

ДПС Бургас избра да открие кампанията си в Руен. Да подкрепят кандидатите за народни представители дойдоха и част от основателите на партията в региона.