Острието на Демократична България в Бургас Димитър Найденов е шести в листата на новото обединение ПП-ДБ. Мястото му звучи неизбираемо, но Найденов е човекът, който в Бургаско винаги е успявал да събере най-много преференции. Преди минути той отговори и на десетките въпроси, защо не е намерил място в първата тройка на кандидат-депутатската листа.

Уважаеми приятели, на изборите, в МИР 2 - Бургас, този път заемам 6-то място в листата с преференция 106.

Новото политическо обединение на ДБ, заедно с колегите ни от ПП, събра на едно място много и ярки личности, обединени в желанието да се борят за една по-добра България.

Наистина, няма как при това положение челото на листата да не бъде твърде тясно за всички желаещи да застанем с имената си пред вас и да поискаме вашето доверие.

Точно тук е моментът да се прояви политическа зрялост, която аз разбирам именно в умението да се направи компромис и да се постави общият интерес над личния.

Ето какво научих от краткия ми престой в политиката: силата на политика идва не от поставянето му на избираемо мяста в предизборната листа, а от подкрепата на гражданите, когато тя е получена като награда за неговата работа.

Аз разчитам на вашата подкрепа. Този път повече от всякога!

Благодарен съм, че имам пълната подкрепа и на моята партия “Да България”, която уважи решението ми да приема шестото място в листата и застана в надпреварата за доверието ви, рамо до рамо с мен.

Това ще е поредната ми битка за спечелването на умовете и сърцата на вас - избирателите от Бургаска област, в която аз няма да пожаля сили, енергия и ентусиазъм. Всички, които ме познавате, знаете, че ще бъде така!

Благодарен съм, че в продължителните ми усилия за една по-добра България никога не ме оставихте да се почувствам сам.

Вярвам, че и този път ще е така. Знам, че заедно ще спечелим. Вярвам в това!

Преференция 106 е моята преференция.

Надявам се на 2 април тя да бъде вашият избор в листата на новото ни обединение “ПП - ДБ”.