Бургас има голям потенциал за развитие, но за съжаление през годините на управление на ГЕРБ той не беше реализиран в пълния си капацитет. Това заяви кандидатът за народен представител във 2 МИР Бургас Димитър Найденов в ефира на БНР.

По думите му Бургас е на 11-о място по заплащане в страната и по никакъв начин не е привлекателен за чуждестранни инвеститори. “Усилията на държавата трябва да се насочат в създаване на предпоставки за привличане на външни инвеститори, които да разположат логистичните си бази тук и да осигуряват добре платени работни места”, каза той и подчерта, че това ще бъде основен приоритет за него в следващото Народно събрание.

Найденов е категоричен, че Бургас заема огромно стратегическо място на картата на България и може да се превърне в трансграничен коридор между Турция и Румъния.

“Бургас има нужда от интермодален терминал, където от един вид транспорт да се претоварват товари на друг вид транспорт. Пристанището в града също трябва да се развива, а не да бъде като битпазар и да представлява склад за опасни товари, каквото е в момента, също разрешено от управлението на ГЕРБ”, допълни той.

Според Димитър Найденов в последните 33 години България страда от огромен дефицит на справедливост. И даде за пример спекулата с високите цени на основните хранителни продукти.

“В една държава единственият гарант за справедливост е работеща правосъдна система. Когато имаме спекула с основни хранителни продукти и ограбване на българските граждани през хранителните магазини, това е крайно несправедливо. Справедливостта може да бъде постигната само чрез работещи институции и работеща правораздавателна система”, каза той.

“Парадоксът е, че на думи всички политици са “за” съдебна реформа, но на практика, като дойде време да гласуваме някой закон в парламента, който е част от тази съдебна реформа, неочаквано силите на старото - ГЕРБ, ДПС, БСП и техните патерици от “Възраждане” изненадващо започват да се огъват, да си намират нови и нови причини да не се бута съществуващото положение, в което се вихрят монополи, картели, спекула, която храни корупция и води до обедняване на гражданите.

Действията в последните парламенти показаха кои са новите и кои са старите политически сили. Новите искат съдебна реформа на действия, показват го с гласуване в пленарна зала, а старите правят всичко възможно да пречат”, допълни Найденов. 

Димитър Найденов призова гражданите на област Бургас да излязат и да упражнят правото си на глас, за да се преустанови липсата на стабилно управление, кратките парламенти, неясната визия за развитие на страната и суперпрезидентската република. “Това е една празнина в конституцията.

Свръх концентрацията на власт в президента може да се прекрати само и единствено с по-силно гражданско представителство, постигнато чрез по-масово участие на избирателите в предстоящите избори”, каза още той.

На изборите на 2-ри април гласувайте с номер 12 в бюлетината за обединение “Продължаваме промяната - Демократична България” и с преференция 106 за Димитър Найденов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!