„Възраждане е гласът на трезвата мисъл в парламента и със своите депутати партията ще се бори за националните каузи“. Това каза в Бургас кандидатът за депутат и водач на местната листа Цончо Ганев.

Той бе категоричен, че кандидатите за народни представители ще водят позитивна кампания. „Ще се състредоточим единствено върху прекия контакт с хората, да обясняваме и казваме какви са решенията на всеки един проблем, който те имат“, обяви Ганев.

По думите му българският народ е мъдър и винаги трябва да бъде питан по важни и значими въпроси. И в новия парламент от „Възраждане“ ще продължават да работят България да не бъде замесена във военен конфликт.

„Нямаме синове за изпращане на чужда война, нямаме и финансови ресурси, за да изпращаме оръжия. Приоритет ще ни бъде и спирането на България по пътя й към еврозоната.  

Трябва да се отмени решението на предишното Народното събрание за закупуване на ядрено гориво от САЩ, което да използваме в руските реактори. Трябва да се отмени и решението за закупуването на два руски реактора за 20 милиарда. Това са неща, за които никой не иска да говори“, допълни кандидатът за депутат.

Ганев бе категоричен, че в бъдещия 49-ти парламент от „Възраждане“ няма да да искат никакви постове.“В никакви управленски коалиции няма да влизаме. Ще искаме обаче точно и ясно разписани политики, свързани с националните приоритети“, отсече водачът на бургаската листа.

Вторият в нея е експертът в областта на маркетинга, финансите и управлението Борис Аладжов. Той начерта едни от основните проблеми и каузи в Бургаска област. Сред тях са мерки за развитието на туризма в региона, повече чартърни полети, спешна помощ в малките населени места.

„Бургас е от малкото големи градове, където липсва Кръвен център. Това ще е едно от нещата, за които ще работим в следващото Народно събрание. В Странджа има прекрасни условия за изграждане на балено хотели и за развитие на климатолечение. Нужни са и комплект от мерки за повишаване на раждаемостта в региона“, каза още Аладжов.

Освен за извънредните парламентарни избори, от партията в Бургас се стягат сериозно и за предстоящите местни избори наесен. Кандидатите за депутати обявиха, че ще излъчат собствен кандидат за кмет, а освен това очакват да вкарат в новия ОБС много съветници.

Само в четири общини от областта от партията все още нямат структури, добави още от „Възраждане“-Бургас.

Ето и пълната листа: 

1. Цончо Ганев
2. Борис Аладжов
3. Звезделина Каравелова
4. Александър Койчев
5. Димитър Петков
6. Снежана Йорданова
7. Виктория Върбанова
8. Надежда Чолакова
9. Здравко Стратиев
10. Атанас Аврамов
11. Ангел Калинков
12. Драгомир Дончев
13. Димитър Мавродиев
14. Галя Неделчева
15. Георги Янев
16. Радостин Желязков
17. Петър Кюркчиев
18. Пролет Ковачева
19. Диян Атанасов