Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания в Бургас. По традиция социалистите и кандидатите за народни представители се събраха пред шатрата в центъра на морския град. БСП влиза в петите за последните две години парламентарни избори с чувството на добре свършена работа.

„В 47-то  48-то народно събрание БСП беше гарант за социалната политика. Близо два милиарда лева бяха отделени за социална политика“, напомни областнят председател Стойко Танков.

„Имаме нагласата да се представим много по-добре на тези избори. Разчитаме на потенциала на листатa, която е добре балансирана. Има представители от различните социални слоеве. Има представители от сферата на образованието – един директор на училище, двама заместник-директори, в листата има инженери, икономисти. Така че разчитаме на много по-добър резултат“, допълни Танков.

Водачът на бургаската листа инж. Петър Кънев за пореден път напомни, колко е важно най-накрая страната ни да има редовно избрано правителство. „БСП нееднократно е заявявала, че ще направи всичко възможно, за да има правителство. България в момента е в една изключително тежка политическа криза, която за съжаление прерастна в икономическа. Виждате проблемите с инфлацията, цените на продуктите. Един от първите закони, които БСП ще вкара в парламента ще бъде за таван на цените, за ограничаване на спекулата и инфлацията. Много важно е политическите лидери най-накрая да разберат, че са длъжници на всички нас, на българския народ. За да съставим правителство тогава, когато много близо до нас тече много тежка война. За нас това е изключително важно“, каза инж. Петър Кънев.

Третият в листата адвокат Тодор Байчев призова всички да излязат и да гласуват на 2 април.

„1 април, ако е ден на шегата и на лъжата, нека 2 април да се превърне за българския избирател в ден на възмездието. Призовавам всички да излязат да гласуват, без значене за коя партия, но да гласуват, да заявят своята позиция“, призова в Байчев.

На откриването на предизборната кампания присъстваха областният председател на БСП Стойко Танков, общинският лидер Живко Господинов, членове и симпатизанти на партията. По-късно всички те се включиха и в официалните чествания на днешния национален празник.