Членовете на избирателната комисия в село Малорад бяха арестувани, съобщи Нова телевизия. Това става, след като бяха разпространени кадри от видеонаблюдението в изборната секция, в която са били. На тях се вижда как жена дописва нещо по бюлетините, чува се и глас зад кадър да казва: „Тук сме си наши хора, да помогнем на Мартин и на Баче Цено…”. Членовете на комисията не са знаели, че камерата на масата излъчва. По-късно вечерта се разбра, че се е стигнало до арести.

„Имам си достатъчно преференции, не се нуждая от дописвания. 127 са преференциите”, отговори Цено Цоловски пред Нова телевизия.

В Общинската избирателна комисия в Борован получават информацията първи. Според Силия Иванова, говорител на комисията, сигналът е подаден малко пред 23:00 часа в деня на вота.

„Получихме сигнал, че се преправят преференции, преди да дойдат да ги предадат. Други хора са гледали видеото и са видели, че хващат химикалката и започнали да коментират за кого да пишат”, обясни Иванова.

„Те когато дойдат при нас с изряден протокол, не можем да направим нищо друго освен да ги приемем. Веднага сигнализирахме прокуратурата. Свързахме се веднага с жената, която подаде сигнала, за да ни предостави клипчето”, обясни още Иванова.

Тя обясни, че секциите нямат право да гасят камерите, докато не приключи финалното полагане на подписите в протокола.