Общинският председател на ГЕРБ в Бургас Андрей Рунчев, заяви че са доволни от изборните резултати и от подкрепата на хората на тези избори.

„Обнадеждени сме, че ще имаме най-голямата група в Общинския съвет. Това с което започнахме кампанията, с позитивната енергия, с богата програма на г-н Николов смятам, че гражданите го оцениха. След като утре излязат окончателните резултати се надявам да надградим и като общинска структура”, каза Андрей Рунчев.

За ниската избирателна активност Рунчев коментира, че факторите са комплексни. Той подчерта, че не могат да се оправдаят нито с ваканцията на децата, нито с топлото време.

„Мисля, че всеки който е видял, своята програма, която е най-близо до него е отишъл до избирателните урни. Всеки от нас иска по-голяма представителност, но въпреки това сме доволни за победата на тези избори”, заяви Рунчев.

Андрей Рунчев заяви, че все още няма резултати от изборите в малките населени места и предположи, че в някои от селата на територията на общината може да се стигне до балотаж.