414 страници е експертизата на вещите лица, които броиха повторно бюлетините от вота в Бургас. Какво е заключението им обаче ще стане ясно в понеделник. Тогава 11-те експерти ще бъдат разпитани в съдебна зала. Днес адвокатите на Общинската избирателна комисия и на част от общинските съветници поискаха повече време, за да се започнаят с материалите.

101 са спорните бюлетини, за които вещите лица не са стигнали до единодушно решение дали са валидни, или не. Цифрата е доста голяма и може да промени конфигурацията в местния парламент, обясниха юристи. За това те настояват да се запознаят и със спорните бюлетини.

Някои от адвокатите признаха, че ще оспорят заключението на вещите лица. Според информация на Gramofona.com експертите са открили достатъчно нарушения, които могат да променят избирателната квота и от там да променят и конфигурацията в местния парлалемнт.

До повторното преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в Бургас се стигна след жалба на партия СЕК. 34 гласа не достигат на политическата сила, за да има още един представител в местния парламент.