„Имам сериозни забележки към здравеопазването в Бургас. Не напразно през последните десет години, когато бях общински съветник, дарявах заплатите си за подобряване на здравеопазването в града“. Това обяви пред журналисти водачът на листата на „Продължаваме промяната“ в Бургаско Константин Бачийски. По думите му това е секторът, който има нужда от най-сериозна реформа.

„За да се направи обаче много голяма промяна, е нужно повече време, защото нещата са много обемисти и трябва да се реже много надълбоко. За краткото управление на нашето правителство започнахме да гледаме как да запушим кранчетата в здравноосигурителната каса, където знаете, че годишно се разпределят около 6 милиарда лева“, допълни Бачийски. Той и кандидатите за народни представители Стоян Царев, Христо Симеонов и Иван Иванов от Бургас посрещнаха председателя на 47-то Народно събрание Никола Минчев в Деня на Независимостта.

Бачийски допълни, че по време на кампанията в Бургас и региона, голяма част от младите хора се интересували преди всичко от това как може да се подобри икономическата ситуация в областта.

„Основното притеснение на младите хора и основната причина, поради която напускат родния град, е икономическа. Те просто не намират добре платени работни места. Най- честите въпроси, които ни задават, са свързани точно с икономиката и как би се развила страната ни оттук нататък.

Един град няма как да върви напред, ако няма икономика. За да има хора и да остават те тук, трябва регионът да се развива. Днес, в Деня на Независимостта, бяхме в община Руен, защото за нас всеки един край на България и всеки един човек, който се чувства българин, са важни. Ние можем да направим промяна в България, само с общи усилия“, каза още Бачийски.

Никола Минчев също сподели впечатления от предизборната кампания на „Продължаваме промяната“ в страната. Той бе категоричен, че за битка с корупцията, са нужни законови промени.

„Един от основните ни приоритети е реформата на антикорупционната комисия. Тази реформа е част и от Плана за възстановяване и устойчивост и това е необходима стъпка за второто плащане по Плана.

През последните 8 месеца, в които бяхме в управлението, смятаме, че направихме добри първи стъпки към отвоюването на държавата от задкулисието, което я беше обхванало. По време на кампанията посетихме не само големите градове, но и малките населени места. Желанието ни е да се срещнем с повече хора очи в очи и да ги мотивираме“, посочи Никола Минчев.

Водачът на бургаската листа Бачийски припомни още за големите проекти, по които той и екипът му са работили и които остават приоритет на местните политици. А именно развитието на Равнец като индустриална зона с безмитна зона и карго летище, разширяването на ГКПП Малко Търново и разширението на Пристанище Бургас с нови терминали, за да бъде конкурентно на останалите портове в Черно море.

„Не знам дали сте забелязали, че по време на управлението на Продължаваме промяната, Лукойл плати данъци за последните десет години. Това е една малка начална стъпка. Контролът в момента върху Лукойл, върху терминала за разтоварване в Росенец, е много по- сериозен, отколкото по време на предишните управления. Ние искаме да има сигурност за инвеститорите в България, но искаме те да си плащат данъците и да не си нарушават правилата“, допълни още Константин Бачийски.

И на тези избори доброволци ще следят да не се допускат нарушения при гласуването в Турция, обяви още кандидатът за депутат.