„Трябва да успеем да сформираме кабинет, защото страната има нужда от управление. Ние сме парламентарна република и трябва да имаме редовно правителство“. Това каза на среща с бургазлии на площад „Тройката“ съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Той и кандидатите за народни представители от региона разговаряха с хората за проблемите, кризите в страната и начините за справяне с всички предизвикателства.

„Не се страхувайте, има какво да се направи – има много възможности България реално да направи скок напред, ако се приложат правилните политики. Ние знаем как да го направим – без страх, с разум, с отговорност!“, каза Христо Иванов.

Той не посочи каква точно бъдеща коалиция вижда след изборите на 2 октомври, но за него въпросът е каква коалиция хората виждат.

„Моят призив е – излезте и гласувайте! Направете го, защото ако оставите нещата на самотек, ще получите след това от същото – хаос, неопределеност. На колкото и хора поредните избори да им се струват уморителни, нека кажем, че всъщност така работи демокрацията, така се управлява страната.

Трябва гражданите да се произнесат, иначе никакви решения няма да могат да бъдат възможни, а такива трябва да се вземат“, допълни съпредседателят на Демократична България.

Той добави, че отреденото според социологията първо място на партия ГЕРБ не го притеснява по никакъв начин. „Всички добре знаем колко е добра българската социология. Тази кампания реално започна на 23 септември и хората ще решават тази седмица какво да направят.

Ръст на подкрепа за ГЕРБ няма. ГЕРБ си има своята твърда подкрепа и трябва да се уважават гласовете на тези наши съграждани. Реалността е, че ГЕРБ не расте и няма накъде да расте. Всичко извън тяхното ядро е отрицателно отношение към тях, защото те не намериха начин да видят реалността на обществената оценка на техните 12 години управление.

Теоретично ГЕРБ може да излязат на първо място, но няма с кого да сформират правителство. Те трябва да разберат това, че да имат гласове, не е достатъчно“, коментира още Христо Иванов.

Водачът на бургаската листа в региона Ивайло Мирчев апелира хората да излязат и да подкрепят кандидатите за депутати от „Демократична България“. „Това е най-добрата листа, която една партия в Бургас предлага. Ние сме наистина разумната политическа сила и предлагаме най-доброто от всички партии в областта“, каза Мирчев.

„Всички приоритети, на които съм заложил, са свързани с развитие на Бургаска област, инфраструктура, разкриване на работни места. Започнатите проекти трябва да се довършат по прозрачен начин, а не по досегашния модел – с корупционни схеми“, обяви и вторият в листата Димитър Найденов.

За срещата в Бургас с Иванов и Мирчев пристигнаха много съмишленици на „Демократична България“ от Карнобат, Царево, Ахтопол.

Демократична България е с номер 25 в бюлетината!

Парламентарни избори 2022 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!