Севим Али е водач на листата на ДПС-Бургас за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Днес по обед кандидатите за депутати регистрираха листата си в Районната избирателна комисия. Какви са нагласите на претендентите за народни представители и какъв резултат очакват от ДПС? Интервю на Грамофона нюз със Севим Али

Г-н Али, как определяте листата, която повеждате за изборите през април?

Няма да скромнича, но това е най-добрата листа в Бургаска област.

Как я постигнахте?

Това е оценката на централното ръководство. Оценка за цялата областна организация, за работата през годините и усилията, които сме полагали, за да оправдаем доверието на централата, за да прокараме политиките на Движението за права и свободи както на регионално, така и национално ниво.

Всеки един от нашата листа е достоен да представлява Бургаска област в следващия парламент. Убеден съм, че той ще отстоява приоритетите на ДПС. Ние имаме програма за ускорено догонващо развитие, чиято основна цел е младите хора да останат в родината си, да се развиват тук, а не в нечия чужда страна.

Експертите ли са водещи в листата?

Да, ние действително заложихме на много експерти, много политически фигури, които са се доказали в местната власт. Имаме инженери, фармацевти, хора, имащи авторитета и уважението на своите съграждани. Убеден съм, че с тези млади, опитни, знаещи и можещи хора ще постигнем резултат, който ще отива на ДПС.

Какви са амбициите Ви по време на предизборната кампания?

Да се представим максимално добре. Очакваме добър резултат, а това за нас означава да спечелим не само доверието, но и сърцата на хората.

Очаквате ли сериозни провокации по време на кампанията и как бихте им отговорили?

За съжаление през последните години езикът на омразата е действащ политически инструмент в страната ни, но ДПС е партия, която има какво да предложи на хората, на бизнеса и като цяло на държавата. Ние категорично няма да използваме езика на омразата, а нашата визия за развитието на региона и на цялата страна. Няма да използваме провокативен език и посланията ни като цяло ще бъдат позитивни.