Най-вече младите хора са двигателят за реализиране на мерки и политики в програмата ни

ДПС-Бургас закрива днес предизборната си кампания с основно послание – младите хора. Водачът на листата Севим Али обясни, че ще се бори за равнопоставеност по отношение на образованието и здравеопазването, защото това е гаранция, че младите хора няма да предпочитат големия град или чуждата страна за своята реализация.

„Разбира се, че ще продължа това, което започнах в 44-то Народно събрание - да настоявам за повече средства от държавата за пътна инфраструктура в малките общини и малките населени места. Имам ясни и конкретни цели и всеки, който ме познава и познава работата ми като депутат, знае че няма да отстъпя пред нищо”, каза Севим Али.

Той и целият силен отбор от кандидат-депутати са направили редица срещи със симпатизанти и съмишленици в много от населените места в областта.

„Срещнахме се с много хора, за да представим нашата предизборна програма, да чуем техните въпроси и предложения и да разясним основните акценти от програмата, така че всеки да припознае мерките, които са предвидени като  свои и да намери своето място при реализирането им. Като част от кампанията бе и посещението на ръководството на Движение на права и свободи, като самият председател Мустафа Карадайъ представи предизборната програма и даде своята подкрепа за нашата листа.

Срещнахме се с възможно най- много млади хора, защото считам, че те ще бъдат основният двигател за реализиране на тези мерки и политики, които са залегнали в програмата. А и много от акцентите в програмата са насочени имено към младите хора и тяхната адекватна реализация в България, а не в чужбина.

Разбира се, личният контакт с хората е безценен, но ние разбираме необходимостта от наложените мерки и като екип ги спазваме. Няма как ограниченията, наложени  заради КОВИД да не се отразят, но ние работим за тези избори отдавна и отдавна сме сред хората. Надявам се нашите симпатизанти да не се страхуват и да отидат да гласуват на 4 април. Искам да ги уверя, че са предприети всички необходими мерки в секциите за безопасно гласуване. Техният глас е важен!”, обяви още кандидатът за народен представител.

По думите му има група от икономически и социални проблеми, които са характерни за малките населени места в областта, които от години не се решават, а се задълбочават.

„Най- голямата болка на хората от малките села и градове, а и за големия областен град, са стотиците, хиляди млади хора, които напуснаха България в последните 6-7 години, които работят и живеят в чужбина. Това не е само аспект от демографската криза, това е сърцевината на демографската криза. Младите хора, много от тях образовани и активни, напуснаха родината си, защото тук не намират пълноценна реализация. И нямам предвид само да имат работа, а тази работа да бъде добре заплатена и да ги удовлетворява”, споделя след срещите си с хората Севим Али.

За много от тях сред големите проблеми в страната са здравеопазването и образованието. „Не може всички дефицити да се оправдават с КОВИД-19. Липсват лекари и медицински кадри, защото не са предоставени достатъчно мотивиращи условия на младите специалисти да останат в страната и да отидат да работят в някоя малка общинска болница.

Имаме един областен град, който е за чудо и приказ, емблема на управлението на ГЕРБ, с модерна инфраструктура- социална, спортна, пътна. Но не така стоят нещата в останалите населени места, дори и там, където местната власт е от управляващата коалиция. Тази неравнопоставеност между областния град и малките села и градчета, се задълбочава и е изключително взривоопасно явление.

Говорим с хората и за икономическото изоставане в нашия регион. Това, което споделят обикновените хора с мен и с останалите кандидат- депутати, е не само неудовлетвореност, но и желание за промяна.

Видях и чух хора, които са готови да ни подкрепят, защото в нашата програма виждат изход, виждат реална възможност за участие активно в реализирането на политики за премахване на социалното неравенство. На хората вече не им е достатъчно да се оплакват от проблемите. Те искат да ги решат. Това е една енергия и сила, която ни дава надежда, че сме на правилен път и че програмата, която предлагаме е в синхрон с очакванията на хората”, допълва кандидатът за депутат от ДПС.

Севим Али не скри голямата си гордост с останалите си колеги. Казва са всички в бургаската листа, че са хора, които освен енергията на младостта си и ентусиазмът за промяна, притежават много личностни, професионални и лидерски качества.

„Всички имат политически опит, натрупан в младежките организации на нашата партия. В своя път към политиката младите членове на ДПС се стремят да се образоват, допълнително да се квалифицират и да се утвърдят като специалисти и експерти в своята професионална област. Пример е листата за област Бургас, на която съм водач. Тя е съставена на 80% от млади кадри на партията, като първите шест в листата са минали школата на  областната младежка организация и са били нейни председатели през годините, така както и аз, с което много се гордея.

Гордея се, че съм водач на една уникална кандидат- депутатска листа, в която всички са представители на местната общност. Няма друга партийна листа в област Бургас, която да е само от местни представители. Екипът с който се явяваме на изборите  е съставен от млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени. Всеки един от тях е достоен да представлява жителите на Бургаска област в Народното събрание”, обобщи на финала на кампанията Севим Али.

 Купуването и продаването на гласуване е престъпление!