Две от водещите партии ГЕРБ и Има такъв народ влязоха в сериозен сблъсък, подавайки сигнали една за друга в айтоско село. Преди няколко часа от партията на Бойко Борисов сигнализираха, че представител от партията на Слави Трифонов е гласувал вместо възрастни хора в единствената секция в село Черноград.

Пред Грамофона нюз координаторът на ИТН в Айтос Евгений Генчев обясни, че подаденият от ГЕРБ сигнал бил разгледан и от РИК-Бургас го определили като неоснователен.

Междувременно, в същата секция, мъж наблюдава отблизо как негов съселянин гласува. На видео, разпространено във фейсбук ясно се вижда как гласоподавателят е пред машината, за да гласува, а на няколко крачки от него, зад печка на дърва, е застанал мъж с тъмна тениска, който гледа към екрана на устройството. Освен че наблюдава, той говори и нещо, което обаче трудно се разбира на публикуваното видео.

„Това е секретарят на секцията, който е от ГЕРБ”, и който наднича за кого се гласува, което в никакъв случай не е редно. Изпратили сме сигнал до Районната избирателна комисия”, посочи Генчев.

Той допълни, че за да се избегнат подобни действия, е поставен стол, който да ограничи присъствието на физически лица, които да имат пряк достъп до машината.