На второ място е председателят на Общинския съвет в Руен Ешереф Ешефер

Бургаският народен представител и острие на ДПС Севим Али ще е водачът на листата в Бургаско за предстоящите парламентарни избори през април. Новината съобщи току що за Грамофона нюз областният лидер на партията Ахмед Сюлейман.

Вторият кандидат депутат от региона ще е председателят на Общинския съвет в Руен Ешефер Ешереф. На трето място в битката за парламента влиза Фатме Рамадан. Тя беше областен координатор на младежкото ДПС в Бургас, а сега е експерт в службата по земеделие в Руен.

Ружди Хаджен, който е общинският лидер на ДПС в Сунгурларе е на четвърто място в листата. Пети е лидерът на партията в Поморие Бейхан Мустафа.

„Всички са млади, енергични, с по няколко висши образования и най-важното е, че са местни лица”, коментира пред екипа ни Ахмед Сюлейман.

От свои източници Грамофона нюз научи, че за първи път от много време бургаски политик поема листата на ДПС за изборите. На предходните парламентарни избори първи бе Камен Костадинов, който е от Шумен. А години преди това беше д-р Джевдет Чакъров.