Георги Манев е човекът, който прости преди вота на тези, които го нарекоха убиецът на Странджа

С едно изречение лидерът на партия Средна европейска класа Георги Манев коментира пред Грамофона нюз изминалите парламентарни избори. „Всеки си свърши работата!”, отсече бургаският бизнесмен и меценат.

Манев беше втори в листата на ВМРО и направи страхотен личен резултат. Данните на РИК-Бургас показват, че преференциално за него са гласували 3012 души от региона.

Гласовете за партията не успяха да го изстрелят на депутатската банка, но негови близки са категорични, че той ще продължава да помага на хората, така както го е правил години наред.

Припомняме, че предизборната кампания за кандидата за народен представител започна с прошка на Сирни Заговезни към всички, които го нарекоха „Убиецът на Странджа”.

В негова защита тогава скочиха народни певци, културни дейци, общественици и земеделци от района на Странджа. Дни след изборите всички те продължават да са на мнение, че той за тях ще остане голям родолюбец.  

Припомниха, че от доста години лидерът на СЕК е основен спонсор и на популярния фестивал за народна носия в Жеравна. Манев обожава народната музика и странджанските песни. Тъй като рисува от доста време, на финала на предизборната кампания пък добави към колекцията си още една картина.

Само за няколко минути той нарисува абстрактна политическа картина на България, завършваща с цветовете на българското знаме.

Снимка: Личен архив