Преди минути приключи регистрацията на бургаската листа

Политическа партия МИР-Бургас тръгва към предстоящите парламентарни избори със сериозна заявка за победа. Преди минути приключи регистрацията на бургаската листа, съобщи за Грамофона нюз председателят й, общественикът Иван Киров. Познатият с острия си език бургазлия повежда листата с кандидат-депутатите.

На второ място е Христо Николов от Несебър. Трети в надпреварата за народен представител е проф. Радостин Долчинков, който е декан на Центъра по информатика и технически науки /ЦИНТ/ в Бургаския свободен университет.

На четвърто място в листата е бившият световен шампион по борба Иван Гинов. Дилян Колев от Созопол е на пето място, а на шесто доц. Виктор Атанасов от БСУ.

„Листата ни е жива стомана. Амбицията ни е от Бургаска област да влязат двама депутати в новия парламент”, коментира пред екипа ни водачът Иван Киров.

От близо 20 години открито споделя недоволството си към институциите и управлението на България. През зимата на 2013г. бе един от водачите на протестите в Бургас. Често сравнява управлението на държавата с приказките за Хитър Петър и Настрадин Ходжа.