Милена Стоянова от Приморско е десета в листата на партия МИР за предстощяите избори през юли. Канидатът за народен представител от Бургаски регион обяви, че ще работи активно за развитието на туризма, селското стопанство и малкия и среден бизнес в областта.

Стоянова е родена и отраснала в морския град и приема развитие на туризма като лична кауза. "Освен морски и зимен туризъм, бих искала да популяризирам и други сфери, които са малко популярни или непознати в чужбина. Всичко това искам да бъде под мотото „Непознатата България!“, което да се представи по света чрез Министерството на туризма", уточни Милена Стоянова.

Друг неин основен приоритет ще е популяризирането на селския туризъм в Странджа, най-характерен с нестинарството,  както и традициите на този край и резерватите в региона, сред които е и първият в България – Силкосия.

„Бургаският регион разполага с добри условия за развитие на фестивален туризъм и най-вече на етнографския и исторически туризъм с популяризирането на забележителностите на  едно от най-красивите места от региона –Аркутино, Перла и река Ропотамо, както и Несебър, Ахелой, Созопол и тракийското светилище Бегликташ.

Ако бъда избрана за депутат, бих работила за подпомагане на малкия и среден бизнес и то основно в сферите селско стопанство, търговия,  транспорт и леката и хранително-вкусова промишленост, които са най-характерни за региона“, казва още Строянова.

Тя посочва още, че извън курортния сезон в град като Приморско няма нито един лекар – специалист и се налага при нужда да се пътува до Бургас.

„Една от първите ми задачи, ако вляза в Народното събрание, ще бъда да осигуря целогодишна и компетентна здравна помощ за моите съграждани от Приморско и други малки населени места. Като майка на две дъщери ще работя активно за приемане на Закон за семейството и семейните ценности, за нова образователна система, с нови учебници, които не са писани от американското посолство и антибългарски неправителствени организации", заяви още Милена Стоянова.

По думите й партия МИР е една от малкото политически сили, които не са обременени от управлението на България през последните тридесет години, не е партия от статуквото, довела страната ни до разруха и до последното място по жизнен стандарт в Европа.

„Тя има ясна програма за излизане на страната от кризата, както и морален кодекс, необходим за постигане на своите цели по законов път. Не на последно място е и моето лично познанство от дълги години с председателя на партията Симеон Славчев, в лицето на който виждам един добър партиен ръководител и експерт с богат управленски опит“, добави още Милена Стоянова.

С уменията и управленския опит, които има най-вече като международен одитор в областта на ISO стандартите, а също така и като потърпевша от безпринципната кадрова политика на бившите управляващи, Стоянова иска да съдейства за разработване на законова уредба, чрез която заемането на управленски позиции да става по строго определени правила, а не на принципа на партийната принадлежност и роднински връзки.

„Изхождайки от моята придобита специалност - „Управление на бизнеса“ и управленския ми опит, бих работила за разработването на закон, чрез който да се регламентира въвеждането на задължителен подбор за заемане на длъжност в държавната и общинската администрация", коментира още Стоянова.

ПП МИР е с № 9 в интегралната бюлетина, а преференциално може да гласувате за Милена Стоянова с № 110.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!