Към 12:00 избирателната активност в Бургаска област надмина 20 %

Изборният ден в Бургас започна спокойно. Както и на други избори, така и на сегашните, желаещи да гласуват имаше още в първите часове на деня.

Малко след 9:00 часа към бургаското училище „Йордан Йовков” се бяха запътили основно млади хора. Навсякъде в сградата имаше препарати за дезинфекция, а във всяка изборна стая кутии с маски и ръкавици.

Около 10 часа репортер на Грамофона нюз стана свидетел на опашки от желаещи да упражнят правото си на вот в училище „Димчо Дебелянов” в к-с „Славейков”. Изведнъж на входа се събраха на няколко пъти по около 10-15 души.

Час след това в Автото се забеляза дълга  опашка от гласуващи. Тя съвпадна със силен дъжд, но той не отказа хората да влязат до урните. Около 11:30 часа пред входа на гимназията по транспорт хората се подредиха на разстояние един от друг и чакаха, за да могат да влязат. Вътре пък цареше стройна организация.

Трима души заредени с дезинфектант чакаха и пръскаха ръцете на влизащите. На входовете на училищата навсякъде имаше медицински маски и ръкавици. В Автото чистачка със стирка почистваше през пет минути коридорите.

Дъждът не притесни и гласуващите в ОУ „Любен Каравелов”, които също търпеливо чакаха, за да гласуват. И там постоянно се миеше подът, а дезинфектантите бяха поставени още на входната врата.

След 12:00 часа в Математическата гимназия също се забеляза по-сериозно раздвижване на хора. Понеже сградата е много голяма, там струпване почти не се забелязваше. Хората минаваха от един вход, а излизаха от друг.

Към 12:00 избирателната активност в Бургаска област надмина 20 %. Очаквайте още репортажи от изборния ден!

Снимки: Репортерите на Грамофона нюз Женя Петкова и Мануела Янева