България има нужда от силно представителство в десния сектор и нашето желание е да поставим основите на едно ново дясно обединение. Това коментира адвокат Момчил Момчилов от БЗНС минути преди с колегите си от партиите СЕК и КОД да регистрират листата за народни представители от Бургас.

За предсрочните парламентарни избори четири партии се обединяват в консервативна дясна коалиция. Това са БЗНС, КОД, Български демократичен форум и Средна европейска класа. В Бургас коалицията номинира 13 претенденти за следващия парламент.

„В тази листа няма хора, които са изпратени от София или пък от Сандански. Всички са от Бургас, живеят в Бургас и се реализират в Бургас“, коментира Момчилов, който се надява на нормална политическа кампания, различна от тази преди два месеца.

Водач на листата за депутати е Георги Манев от партия СЕК. „Мястото ни е в дясно, в консервативното дясно. Искаме да дадем знак, че тази коалиция има сериозно бъдеще и може да продължи и в следващи избори“, коментира Манев. Според него в момента партиите, които се определят като десни играя по правилата на левия електорат.

„Политически субекти, които не можем да припознаем и които не са политически отговорни. Не желаем да участваме в цирка, който наблюдавахме преди два месеца“, коментира Манев. Той засегна и темата за бившите си коалиционни партньори от ВМРО и НФСБ, с които обаче няма да са заедно на тези избори. „Как ме виждате до Марешки или Константин Бачийски до Марешки? За мен това е голяма грешка на моите бивши колеги“, убеден е Манев. Той уточни, че четирите партии в коалицията работят като равноправни партньори навсякъде в страна.

Ето и кандидат-депутатската листа, която коалицията „Национално обединение на десницата – КОД, БЗНС, БДФ и СЕК“ регистрира в Бургас:

 1. Георги Манев
 2. Момчил Момчилов
 3. Елена Атанасова
 4. Иван Иванов
 5. Неделчо Здравчев
 6. Йордан Иванов
 7. Деян Денев
 8. Николай Богов
 9. Николай Желев
 10. Лидия Дренчева
 11. Кирил Начев
 12. Христина Секлемова
 13. Анжелина Георгиева