На тези избори показахме собствената си физиономия, без да обясняваме чуждите грешки на наши партньори

„Смятам, че скоро ще имаме възможност за реванш. На ВМРО не ни достигнаха около 10 % от резултата, за да прескочим бариерата за влизане в парламента. Досега партията не е получава самостоятелно такъв брой гласове на парламентарни избори.

Това беше опит да покажем собствената си физиономия и да не се налага да обясняваме и да оправдаваме чужди грешки и скандали на наши партньори”. Така бургаският политик и областен лидер на ВМРО Георги Дракалиев коментира резултата на партията от изминалите избори.

По думите му никой от партията не съжалява от постигнатия резултат. Напротив, воеводите решили да участват в изборите, осъзнавайки, че са достигнали до етап, в който да се явят самостоятелно.  

„Защото смятаме, че политиките, които отстояваме са необходими и важни за обществото. Какъв ще е пътят оттук нататък за ВМРО, ли? Знаете, че то съществува от 130 години, винаги сме участвали на избори. За мен това е седма кампания. От тези 7 пъти, 3 пъти сме били в Народно събрание, 4 пъти не сме, но нищо трагично не се е случило”, поясни политикът, който имаше и не малък брой преференции. За Дракалиев в областта са гласували 800 души.

По думите му кандидатите за депутати не са успели да се срещнат с много хора заради пандемията от коронавирус.

„Със сигурност не успяхме да преодолеем и негативната кампания, която се водеше по социалните мрежи, а и не само там срещу ВМРО. Знаете, че в България доста се ширят фалшивите новини и срещу нас имаше изключително много такива, срещу нашите представители в управлението на страната”, обясни Дракалиев.

Той определи изминалата предизборна кампания на партията в региона като позитивна и положителна.

„Не сме говорили кой е лош, кой е вреден, а се опитахме да покажем какво ние сме постигнали. Може би негативните новини надделяха или пък просто нашите съграждани не се интересуват от теми като възраждане на българската армия, независима външна политика на България, отстояване на националните интереси, запазване на традиционните семейни ценности, спиране на влизащите от Запад джендър идеологии и еднополови бракове, дългогодишната ни борба да повишим пенсиите.

Оказа се, че общата негативна тенденция към управлението на Бойко Борисов се отрази на ВМРО и никой не си направи сметка, че ако ВМРО не беше участвало в управлението с ГЕРБ, щеше да даде властта на БСП, ДПС и Марешки, които бяха в парламента преди 4 години”, обобщи политикът.