Районната избирателна комисия обработи всички протоколи от Бургаски монгомандатен избирателен район. Ясни са вече и преференциите, които получиха претендентите за народното събрание. Ето, които са новите депутати, които ще представляват интересите на Бургаска област в 45-ия парламент.

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, а системата Хеър-Ниймайер определи коалицията да изпрати четирима народни представители. Това са Любен Дилов-син, Ивелина Василева, Деница Николова и Димитър Бойчев. Шестият в листата Жечо Станков имаше реалният шанс да пренареди листата, но само няколко гласа не му достигнаха, за да премине 7%-та бариера за преференции.

Има такъв народ ще бъде с трима депутати. Това са Ивайло Вълчев, Димитър Гърдев и Александър Марков.

Третата политическа сила БСП също ще има трима депутати. Петър Кънев, Тодор Байчев и Юлия Йоргова-Форд. Тук любопитното е, че Тодор Байчев беше трети, но с преференции успя да изпревари втората в листата Юлия Йоргова. Реално пренареждането на листата няма значение.

ДПС ще има двама депутати. Това са досегашният Севим Али и председателят на общинския съвет в Руен Ешереф Ешереф.

Демократична България ще изпрати един депутат от Бургас. За сега не е ясно дали водачът Ивайло Мирчев ще предпочете да влезе в парламента от София, където също оглави листа на обединението. Ако го направи, то тогава от тук към 45-то народно събрание ще се отправи Димитър Найденов.

Изправи се! Мутри вън също е с един депутат. Това е общинският председател на Движение България на гражданите Живко Табаков.