28 кандидати за народни представители ще се борят за място в следващия парламент от листата на ДПС-Бургас. От движението днес откриха предизборната си кампания за региона. От Айтос претендентите за 47-то Народно събрание обявиха, че вдигат оборотите на макс за изборите след месец. Пълна подкрепа на ДПС дадоха всички представители на местните структури, бивши народни представители, кметове на населени места и много симпатизанти.

За събитието пристигна и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. „Без ДПС 31 години в България нямаше да се случи нищо хубаво. Настъпи исторически момент, в който Движението за права и свободи издигна кандидат-президентска двойка. Не че не ни се полага да имаме президент, ние просто го заслужаваме. Виждам, че бургаската структура на партията е в страхотна кондиция и очакваме много добри резултати“, заяви Ахмедов.

Водачът на листата Севим Али цитира стихотворението „Българийо“ на българския поет и журналист от турски произход Реджеб Кюпчю. Али бе категоричен, че с добри резултати от партията трябва да поемат управлението на страната.

„Всеки един мой колега от листата е достоен да представлява Бургас и областта в следващото Народно събрание. Има принципи, от които ние няма да отстъпим. Едни от тях е, ме няма да използваме езика на омразата, а ще водим позитивна и градивна предизборна кампания. Дойде времето когато от ДПС издигат кандидат-президентска двойка. Убеден съм, че г-н Карадайъ ще обедини нацията, защото е демократ и може да постави основите на градивен политически диалог“, допълни Али.

За пореден път пълна подкрепа към кандидатите за народни представители оказа и руенският кмет Исмаил Осман. Той пожела попътен вятър на претендентите за парламента и обяви, че няма никакво съмнение относно добрите резултати, които те ще постигнат.

„ДПС има минало, с което се гордее, но дали ще има бъдеще зависи от нашите действия през следващия един месец“, коментира и бившият депутат от ДПС д-р Несрин Узун. Съпартиецът му Дурхан Мустафа също изрази задоволство от отбора на ДПС-Бургас и допълни, че резултатът трябва да се надгради.

Първите шестима от кандидат-депутатската листа са убедени, че на изборите през ноември ДПС-Бургас ще излъчи трима, а може и четирима народни представители. Преди официалната част танцьори от формация „Златен пламък“ поздравиха присъстващите с кратка програма.