Истината за социалната идея е в левия съюз, обяви Павел Маринов при регистрацията в РИК-Бургас

„Ще видим какво ще направим на предстоящите парламентарни избори, но няма да спрем с тях“. Това обяви водачът на партия "Ляв съюз за чиста и свята република" за Бургаско Павел Маринов.

Понастоящем местният политик е общински съветник. Той бе избран от листата на БСП, но напусна партията и се присъедини към новия политически проект, чиито организационен секретар е бившият премиер Жан Виденов.

20 са кандидатите за депутати. Сред тях се открояват имената на бившия депутат от БСП Димитър Стоянов и Женя Илиева, която бе водач на листата на партия „Възраждане на Отечеството“ на изборите в началото на април. Другите кандидати за народни представители са Диляна Русева, която е асистент в БСУ, Иво Узунов, Росица Иванова.

„Истината за социалната идея е в левия съюз-за бъдещето на България и за честните избори. Ще видим какво ще постигнем с тези избори, но няма да спрем с тях. В листата имаме повече млади хора, представители от различни съсловия, професии, както и бивши членове на БСП.

Стремим се да дадем възможност на всички, които имат социално мислене, отношение към истинската лява идея в България, да намерят място в политическия спектър, да могат да участват пряко в изборите и да продължат да го правят в бъдеще“, обяви Маринов.

Той и съпартийците му се регистрираха за изборите в РИК-Бургас в късния следобед. Припомняме, че преди години Павел Маринов бе кандидат за кмет на Бургас, областен управител и председател на БСП-Бургас.