200 души от актива на ДПС от Бургаска област се събраха за откриването на предизборната кампания на партията. То се проведе в ресторант „Водопада“ край Айтос.

Да окажат пълна подкрепа на ДПС на предстоящите избори дойдоха всички председатели на местни структури, кметове на населени места, общински съветници и бивши народни представители. Голямата среща започна с изпълнението на младата кандидат-депутатка Гюлсюм Али, която изпя две песни.

Минути след това беше представена пълната листа на партията за Бургаска област. Тя е от 28 кандидати за народни представители, а неин водач е младото острие на ДПС Севим Али. Първите седем в листата направиха пълен анализ на изминалите избори през април, посочиха грешките си и това, което не им е достигнало, за да излъчат трети народен представител от региона.

В 45-то народно събрание влязоха Севи Али и Ешереф Ешереф, а надеждите на местните политици тогава бяха заедно с тях да отиде и третата в листата Фатме Рамадан. Всички бяха единодушни, че съвсем малко не им е достигнало за да стане тя народен представител.

Кметът на Руен Исмаил Осман пожела успех на младата бургаска листа. „Изборите на 11 юли са един вид поправителен изпит за нас. Аз вярвам, че ще успеем за трети мандат.Вярвам иче ще вдигнем резултата на ДПС във всички общини на област Бургас“, заяви Осман.

Пълна подкрепа към кандидатите изразиха лично и бившите депутати Дурхан Мустафа и Несрин Узун. Двамата изказаха изключителни благодарности на всеки един от кандидатите, които участваха на миналите избори и ги увериха, че ако работят неуморно ще постигнат желания от тях резултат.