Владимир Павлов е от Бургас. Областен координатор е на ПП ”Възраждане” за Бургас и Сливен и е член на националното ръководство на партията. Павлов е магистър строителен инженер, специализирал е както наказателно и административно право, така и Европейски структурни фондове и финанси. Кандидат за кмет на община Бургас от ПП„Възраждане”. Интервю на Грамофона нюз с Владимир Павлов.

Г-н Павлов, два дни остават до местния вот, каква кампания успяхте да направите с екипа си пред избирателите в Бургас?

-  Когато националните медии се правят, че не съществуваш въпреки първите места по анкети и проучвания, е много трудно да се достигне в кампанията до всеки гласоподавател.

Прави ли ви впечатление, че нямаше дебат между основните опоненти? Дано това високомерно и арогантно поведение на кандидата на ГЕРБ не подлъгва избирателите, защото неудобните въпроси, които щяха да му бъдат зададени от мен, неминуемо щяха да сринат ореола му на безспорен победител.

А сега трябва да разчита и пренасочва подкрепа към някои от васалните му кандидати, за да му осигури шанс за участие във втори тур и по-лесна победа за себе си на балотажа.

Изслушахте десетки проблеми на хора в Бургас и в по-малките населени места. Какви допълнителни теми на разговор и срещи бихте им предложил извън основните?

-  Хората искат толкова малко и реално изпълними желания. Те си мечтаят за чист въздух, тротоари, улици, канализация, детски площадки и т.н. Все неща, които и в най-слаборазвитата европейска държава не подлежат на коментар, защото те са даденост и част от живота.

Само тук в най добрия град за „крадене” е чудо, ако се случи да се направи качествено съоръжение или някой да си гледа работата за която е избран.

Искам да покажем на бургазлии, че желанията им са изпълними. Ще работим в постоянен контакт с тях, а не както до сега кметът се бе окопал като в крепост и пазен от три полицейски поста, да не би някой да го попита или поиска нещо.

 Кое най-много ви впечатли или разочарова по време на предизборната кампания?

-  Благодаря на опонентите си, че не превърнаха кампанията в плювалня и запазихме добрия и коректен тон. Разочарован съм от безпрецедентната атака срещу мен още със започването на надпреварата и блокирането ми на всички профили и страници в социалните мрежи, което ми даде знак, че застрашените от загуба играят с мръсни номера, нямат скрупули и определено са притеснени от наказателен вот срещу управляващата коалиция в Бургас.

Заплахите за премахване на билбордовете ни и агитационните материали от частните обекти на наши приятели оставиха горчив привкус в мен и колегите. То бива, но да паднеш толкова ниско, да звъниш и поставяш ултиматуми, че ще стовариш цялата държавна машина върху тях, ако не премахнат рекламните ни материали, показва истинското лице на управника с главно „У”.

Тази атака ми отне достъпа до много приятели и избиратели, но определено ме амбицира още повече. Но трябва да даде знак и на разсъждаващите щом постъпват така, дали са носители на тези морални ценности, които трябва да притежават едни управленци?

Между другото с влизането в кметската надпревара, правомощията като кмет на Димитър Николов бяха прекратени. В качеството си на какъв тогава, лицето кандидат-кмет влиза в общината и се разпорежда със служителите? Като какъв тича да раздава заповеди, да се снима и прави предизборни ремонти по кварталите с обществени машини и средства? Някой няма ли да го попита?

Кое е първото нещо, с което ще се заемете, ако бъдете избран за кмет?

-  Спирането на разхищението и харченето на милиони за организацийките и фирмите на роднините и партийните другари на бившия кмет Николов и пренасочването им към решаването на социалните и градските проблеми на Бургас и кварталите. Всички се нуждаят от малко средства, за да си поемат въздух и аз ще им го осигуря чрез правилното преразпределение на бюджета на общината, чрез денонощна работа и контрол.

Защо бургазлии трябва да гласуват за ПП „Възраждане”?

-  Защото единствено ние ще направим реална промяна на живота на бургазлии, ще подобрим градската среда и инфраструктурата, ще увеличим заплащането и намалим данъците и таксите, чрез ефективно и целесъобразно управление на финансите на общината. Единствено извънсистемната „Възраждане”може да изкорени порочния модел на управление, наложен в последните години в Бургас. Това няма как да направят нито коалиционните партньори на ГЕРБ в управлението, нито бизнес формации с интереси единствено за осребряване на властта.

В ръцете на бургазлии е бъдещето на града, на семействата и младите. Гласувайте с № 48 за Владимир Павлов и неговия екип.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!