Световният и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев е бургаското присъствие в евролистата на Коалиция за България. Коджабашев е областен председател на АБВ в Бургас, а амбицията му е да привлече младите хора.

„Работим много, а в нашата листа влизат само мислещи и можещи хора, за това и всеки има пълната свобода да работи за преференциалния вот“, коментира Коджабашев, който е на 12-то място в листата на кандидатите за Европейския парламент. Според него и колегата му Георги Сталев Коалиция за България ще е изненадата на предстоящия вот.

„Ние не сме свръх амбициозни. Смятаме, че един евродепутат е напълно постижима цел и ще работим за нея“, обясни Сталев. Три са целите, които от АБВ и Коалицията си поставят при работата в Европейския парламент.

„Трябва да се работи за националните интереси и да не се допуска двойствен стандарт в Европа. Втората ни задача е да утвърдим България като регионален лидер на Балканите, който е и гарант за сигурността в региона. Третата ни цел е да отстояваме правата на всеки един български гражданин, независимо дали живее в страната, или в чужбина“, обясни Георги Сталев.

В Бургас кампанията за евровота ще премине основно в срещи лице в лице с хората. „Ще държим да убедим младите хора, че можем да ги представляваме. Има много проблеми, които могат да се коментират и анализират и ние ще го направим“, обеща Антон Коджабашев.

Водач на листата на Коалиция за България е проф. Боян Дуранкиев, който е един от най-добрите икономисти в България и се ползва с международно доверие.