Водачът на листата за общински съветници от Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ Антон Коджабашев пое личен ангажимент да помогне на семейство от Българово. 69-годишната Денка Генова се разплака пред майстора на спорта. Тя разказа, че в дома си няма тоалетна и заедно със семейството си са принудени да уринират в кофа, заради липса на канализация за част от улиците в Българово.

„В момента в моя дом гори страшен пожар! Тоалетна в дома си нямам, тъй като нямаме канализация. Шахтата ми е 4 метра дълбока, пълна догоре. Викам цистерна, плащам 70-80 лева и на другия ден шахтата отново е пълна, защото подпочвената вода е плитка. В момента моят син и моят съпруг се изхождат в кофа в банята. Кандисах да дишам всичко!”, плаче и разказва Денка Генова.

Решение на проблема обеща да намери водачът на листата за общински съветници от АБВ, легендарният щангист Антон Коджабашев.

Пред присъстващите той обяви основните приоритети на партията, по които ще работят в следващия местен парламент.

„Първото нещо, с което ще се заемем е намаляването на местните данъци и такси. В момента в цялата страна те са най-високи в Бургас и аз не мога да си обясня защо. Това принуждава някои бургазлии да пътуват до други области и да се регистрират там, за да плащат по-малко”, посочи Коджабашев.

Той засегна и друга много важна тема, свързана със здравето на бургазлии-чистият въздух. „Смело мога да кажа, че Димитър Никилов не направи абсолютно нищо по този въпрос. Обещанията му на всяка предизборна кампания бяха чистият въздух, Бургас, децата, здравето, но какво от това. Не си мръдна пръста. Аз и други колеги настоявахме да има независими преместваеми лаборатории, които реално да показват какъв е въздухът в града. Сложиха се едни автомобили, които показват, че няма проблем с въздуха, но Бургаска област е в черната класация по онкозаболявания”, каза още кандидатът за общински съветник.

Според него другият голям проблем в община Бургас е прекаленото изграждане на спортни зали. „Правят се заради това кой да вземе комисионните. Бургаският спорт е на много лошо ниво. Двата стадиона „Лазур” и „Черноморец” са заграбени от едни хора и това го допусна естествено общината. Влезем ли обаче повече съветници в новия Общински съвет, веднага ще настояваме стадионите да бъдат отвоювани за спортистите на Бургас, за нашите деца”, категоричен бе Антон Коджабашев.

Според него проблемите не само в Бургас, но и в цялата страна са много и те са наслагвани в годините.

Той припомни как преди четири години, макар и само на няколко месеца, партия АБВ успя да излъчи двама общински съветници в Бургас. Основател на партията е президента Георги Първанов, който към днешна дата получавал огромно уважение от много хора не само в страната, но и в чужбина. Коджабашев допълни, че председателят на АБВ Румен Петков също е искал да се срещне с хората от Българово, за да чуе за техните проблеми, но поради натоварения си график, не успя да пристигне на уречената среща.

Заедно с Коджабашев, на срещата присъстваха кандидатите за общински съветници Александър Стефанов, Галин Янков, Кристина Стамова, Ирена Михайлова и Силвия Лецковска.

На предстоящите местни избори ПП Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ е под №14 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!