Общинското ръководство на СДС-Приморско заседава близо четири часа във вторник, за да реши за кого да даде подкрепата си на предстоящия балотаж в морския град.

Един срещу друг за кметското място в неделя ще се борят досегашният кмет от ГЕРБ Димитър Германов и бизнесменът от МИР Стоян Василев.

СДС също се явиха на местните избори, а кандидат-кмет им бе Захарина Неделчева, която освен, че е от доста години в политическите среди, бе и водач на листата на сините в Приморско.   

Пред Грамофона нюз общинският лидер на партията Миглена Барцулева разказа, че на срещата са присъствали всички членове от кандидат-кметската листа, цялото ръководство, всички сподвижници на партията и всички най-близки до структурата хора, които активно са участвали в изборите.

„От самото начало съм наясно със споразумението между ГЕРБ и СДС за местните избори и още тогава заявих твърдата си позиция. Казах, че това не може да бъде, особено последното изречение в т.4 от споразумението - „задължаваме”.

 Ние сме Съюз на демократичните сили, определящи себе си като най-свободните хора в тази страна. Винаги сме държали на това, че сме носител на свободата и на демократичните процеси. Ние не сме държава от третия свят. Аз насила не мога да задължа никой да даде гласа си. Ако областното ръководство на Бургас могат, да заповядат, ще поканя и вас медиите, за да наблюдавам този процес, който ще ми бъде много интересен”, коментира Миглена Барцулева. Тя и съпартийците й от СДС са категорични, че на балотажа в неделя твърдо ще застанат зад кандидатурата на Стоян Василев от МИР.

„Всички сме в негова подкрепа, тъй като искаме промяна. Всеки носи отговорност за думите и действията си. Чужда отговорност не мога да нося, а единствено за своите думи”, каза още Барцулева.

Междувременно и други политически сили в Приморско заявиха пълната си подкрепа за кандидата за кмет от МИР. Сред тях са БСП и независимият Димитър Димитров, който се яви на местните избори като кандидат за кмет, подкрепен от ВМРО. Той и лидерът на столетницата в морския град Лиляна Димова коментираха пред екипа ни, че твърдо застават зад кандидатурата на бизнесмена Стоян Василев.