Бившият шеф на пожарната в Средец Живко Гърков ще атакува за втори път кметския стол в общината. Гърков е издигнат чрез гражданската квота на СДС. На миналите местни избори той беше номиниран от коалицията НФСБ-СЕК.

„Аз не съм партиен член. Тогава също бях от гражданската квота. Не съм се отказал да работя с НФСБ и СЕК, просто сега двете партии решиха да се явят самостоятелно на изборите, а и аз не гледам самата партия, а хората които я представляват и какво могат да направят за общината“, обясни пред Gramofona.com номинацията си Живко Гърков.

Като основен акцент в предизборната си програма той поставя създаването на нови работни места и осигуряването на добри условия за привличане на инвестиции.

„Всичко друго идва след създаването на работните места и задържането на младите хора в Средец. В момента данните са ужасяващи. Над 72% от работоспособното население на общината работи извън нея. Ние сме и с най-високата безработица в цялата Бургаска област – 9,7%“, коментира още Живко Гърков.

До края на седмицата ще стане ясен и окончателният вариант на листата за общински съветници. От сега обаче се знае, че кандидат-кметът на СДС няма да е водач на листата.

„Напълно е вероятно дори да бъда на последно място. Стремим се в листата да привлечем хора, които не са партийно обвързани, но са добре познати в община Средец и ще направят всичко възможно градът и общината да дръпнат напред и да излязат от застоя“, обясни още Гърков.