Пламен Петров – Легендата е кандидат за общински съветник от партия Средна европейска класа. Той е президент на мотоклуб „Хулиганите“ и пристигна на мотор, за да обяви кандидатурата си.

Пламен Петров има 9 златни медали от турнири по джу джицу и нито една загубена точка в състезанията, на които е участвал. Ако стане общински съветник, Петров ще настоява за промяна в регламентите, по които се провеждат местните търгове, за да могат повече бургаски фирми да участват.

Изтъкнатият спортист освен това е и представител на малкия и среден бизнес. Като предприемач той развива фирма с над 120 служители, а производството и е изцяло ориентирано към износ на световния пазар, т. е в работата си е независим от общината.

„Знаете, че рокерите са изключително организирани, сплотени и обикновено за тях се сещат и ги викат на помощ заедно с футболните агитки, когато има извънредни ситуации. Тогава „лошите“ момчета вече не са лоши.

За нас мога да кажа, че сме не само аполитични, но дори антиполитични.  Но с Константин Бачийски се познаваме от много години и заедно поддържаме единствения в Бургас клуб по бразилско джиу джицу“,  сподели Петър Петров при представянето си.

Той призна, че е бил изненадан от това колко много е направил в полза на града Константин Бачийски с личните си усилия и средства. Бил е впечатлен от това, че не се отказва докрай да води своите битки в защита на обществения интерес. Това е била една от причините да се присъедини към листата му с кандидати за общинския съвет.

Президентът на мотоклуба посочи като свой приоритет, който ще защитава в най-важния орган на местното самоуправление, облекчаване на условията и по-голяма прозрачност при организирането на процедурите за търгове и обществени поръчки, за да имат шанс за участие в тях повече бургаски фирми.

„Аз създавам работни места, само плащам данъци и осигуровки тук, държавата и общината печелят от мен, но никога не съм кандидатствал за обществени поръчки, защото внасям, преработвам и изнасям за чужбина“, накратко описа естеството на бизнеса си кандидатът за общински съветник. Той не скри гнева си от това, че Бургас в момента е „мъртъв“ град, а младите му хора бягат към други градове или държави.

„В листата ни събираме точно такива хора - свободомислещи, независими, които  са силни по дух и характер и упорито отстояват каузите си. Такъв е Пламен Петров- Легендата, такива са рокерите. Той се е изградил като личност покрай успехите си в спорта и философията му е да играе винаги за победа.

Както Пламен няма загубена точка в бразилското джиу джицу, така ние рамо до рамо с него ще се стремим да нямаме загубена точка в полза на бургазлии в общинския съвет“,  коментира Константин Бачийски избора на поредното силно попълнение в листата на партията.

В края на представянето той потвърди за пореден път, че партия „Средна европейска класа“ ще издигне своя самостоятелна кандидатура за кмет на община Бургас.