„Бизнесът се съсипва. Нужно е да се промени образът на българското Черноморие и да се съчетае морски със селски туризъм”. Това обяви в Поморие основателят на ПП АБВ, президентът /2002-2012 г./ Георги Първанов. Той се срещна с местни жители и кандидата за кмет на морската община от Коалиция „АБВ, Движение 21” Янчо Славов.

Първанов допълни, че е крайно време образът на българското Черноморие да се промени. Според него е нужна и работа по развитието на културно-историческия туризъм. Създателят на АБВ изрази мнение, че спешно трябва да се вземат мерки за връщането на руските туристи на родното море.

От своя страна кандидатът за кмет Славов сподели своите намерения, ако бъде избран за градоначалник на Поморие.

„Една от целите ми е Поморие да стане привлекателен град и да заеме челно място от черноморските курорти. Нужно е да се вземат мерки за преодоляване на финансовата нестабилност на общината, да се влага повече в инфраструктурата и културата. Трябва да се мисли за развиването на града в южна посока”, допълни още Янчо Славов.

Заедно с него и президента в Поморие бе и водачът на листата на АБВ-Бургас Антон Коджабашев. След срещата си в Поморие, Първанов ще посети Бургас. В 12:00 часа той ще пристигне на шатрата на партията в центъра на града, за да закрие предизборната кампания на бургаските политици.