Първата коалиция, която ще участва на местния вот в Бургас, се регистрира в ОИК, съобщиха от щаба на коалицията. Тя е сформирана от групата съветници от „Заедно за Бургас“ и ще участва във вота наесен като „Ние, гражданите“, подкрепена от няколко национални партии.

В Общинската избирателна комисия стана ясно, че коалиция “Ние, гражданите“, ще участва и в трите вида вот – за кмет на община Бургас, за общински съветници и за кметове на населените места.

Документите бяха внесени от представителите на коалиция  „Ние, гражданите“  Ангел Божидаров и Тодор Ангелов, Дойчо Дойчев от БЗНС и юридическия консултант на „Ние гражданите“-адвокат Теодор Шейков.

„Ние сме като управляващата коалиция – малка и голяма. Малката е „Ние, гражданите“, която се състои от две малки партии, а партиите, които влизат в голямата коалиция, с която ще участваме на изборите, са Движение за радикална промяна „Българската пролет“, Български земеделски народен съюз, Радикал-демократическата партия и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, обясни Ангел Божидаров.

Коалицията ще се яви на местния вот с пълна листа от 51 общински съветници, а очакваният резултат е втора политическа сила. Освен от партиите, формацията има подкрепата и на много неправителствени организации и сдружения, както и много силна гражданска квота.

Представителите на „Ние, гражданите“ ще запазят принципите си и ще подкрепят всичко, което е полезно за Бургас и всеки, който опита да прокрадне личен интерес, ще срещне ожесточената опозиция на коалицията.

Точната подредба на листата и кандидатурите за кмет ще бъдат официално представени на специална пресконференция.