Оферти от различни политически сили валят към най-известния бургаски пазител на Странджа планина през последните седмици, научи Грамофона нюз.

Няколко местни политици вече предлагали на председателя на Сдружение „Зелена Странджа” Владимир Димитров да го издигнат за кандидат-кмет на община Бургас, призна самият той пред екипа ни.

„Търсят ме не от една партия, но на този етап не съм припознал нито една от тях като своя”, коментира пред репортер на Грамофона нюз Димитров.

Той допълни, че от много години не се занимава с политика и не смята на този етап, че е дошъл момента да го направи отново.

Димитров е категоричен, че в близките години усилията му ще продължат да бъдат насочени към опазване на природата и популяризирането на различни маршрути, разкриващи красотата на планината.

Владимир Димитров е председател на Сдружение „Зелена Странджа” от няколко години. По образование е лесовъд и за кратко бе началник на Природен парк „Странджа”. От известно време иска да направи популярен екотуризма и идеята му е в Странджа да има много туристи с раници.