Пълна ревизия на общинската администрация поиска кандидатът за кмет от АБВ-Бургас адвокат Георги Сталев. „Ние трябва да сме наясно със задлъжнялостта на общината и какви приходи влизат в нея. Всичко това няма как по друг начин да бъде установено, освен с финансова ревизия.

Това ще бъде един от акцентите на нашата работа в бъдещия местен парламент, защото за да имаме успех в бъдеще, ние трябва да знаем какво е миналото”, обясни адв. Сталев. По-рано днес той и кандидатите за общински съветници Антон Коджабашев и Кристина Стамова бяха на среща в пенсионерския клуб „Златна есен” с жителите на Меден рудник.

Основните проблеми, които домакините представиха пред местните политици бяха свръхниските им пенсии, проблеми с общинските жилища и ниската сигурност нощно време в някои части на квартала.

Според адв. Сталев начинът за разрешаването на проблема с жилищата е използването на публично-частно партньорство. „Общински терени, които са свободни, може да се възлагат на съответните частни партньори. По този начин общината ще може да придобива собственост върху определен процент от изграденото на съотвения терен. Така една част от проблемите с общинските жилища може да бъде разрешена”, обясни той.  

И допълни, че публично-частното партньорство дава възможност за строителство и съответно придобивки за общината под формата на допълнителни общински жилища.

„А за продажбата на сега съществуващите мога да кажа следното -тук нещата опират до състава на Общинския съвет и най-вече неговото качество. Докато в него има хора, които го използват само като място за получаване на пари, такива решения ще се приемат толкова лесно“, добави още кандидатът от АБВ за кмет на Бургас.

По думите му след множество проведени срещи по места, проблемите на хората били много и от различно естество.

„Хората поставиха наболели проблеми, свързани с липса на канализация, липса на комуникация, на транспорт. Хората в града се оплакват от познати вече на нас проблеми. Представят и такива, които са строго специфични, като въпроса с общинските жилища”, каза още кандидатът за кмет от АБВ-Бургас.

Според Сталев в новия местен парламент няма място за послушковци, а в него трябва да влязат хора, които ще работят с хъс, много идеи и най-вече за бургазлии.

На срещата в Меден рудник и Сталев, и колегата му Коджабашев бяха категорични, че ако станат общински съветници, първо ще работят за намаляването на високите местни данъци и такси в община Бургас. Второто и много важно нещо, за което кандидатите на АБВ-Бургас ще хвърлят всичката си енергия и компетентност, ще е подобряването на качеството на въздуха в града.

Според местните политици в Бургас млади хора няма, защото икономиката липсва. „Младите бягат и управниците обезкървиха община Бургас. Ще работим и за твърдото премахване на двойния стандарт в града. Бургас не е само центъра или Морската градина. Толкова много проблеми има в кварталите”, каза още адв. Сталев.

Колегата им Кристина Стамова обяви, че монополът на управляващата партия в бъдещия Общински съвет трябва да бъде разбит и да има повече политици от различни структури. „Време е младите да се появим в политиката със свежи идеи, но за да успеем да работим, хората трябва да ни подкрепят. А за да го направят, те трябва да излязат и да гласуват, независимо за кого!”, каза още кандидатът за общински съветник от АБВ Стамова.

От своя страна водачът на листата Коджабашев обяви, че всичко направено в Бургас, е с парите на хората. „Те са излезли на всеки един от джоба във вид на данъци, такси. Управляващите взимат от нас едни пари, правят едни неща, в същото време прибират едни комисионни затова, което правят и го приписват на себе си като голям актив”, коментира още Коджабашев.

Той не пропусна да припомни кой е създател на АБВ, президентът Георги Първанов и кой е настоящият лидер на партията, Румен Петков. И за двамата Коджабашев каза, че са хора с много опит в политиката, ерудирани, сериозни, знаещи и можещи. Макар и млада партия, на предишните местни избори, АБВ-Бургас изпрати в Общинския съвет двама съветници.

На предстоящите местни избори ПП Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ е под №14 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!