Кандидатите за общински съветници от „Ние, гражданите” закриха тази вечер предизборната си кампания с добрата новина, че в Бургас започва строежът на една от топ световните дестинации – „Парк на миниатюрите Европа”. Това обяви от сцената на Кукления театър в града кандидатът за нов местен парламент Ангел Божидаров.

„Това, с което най-много се гордеем през изминалия Общински съвет, е предложението ни в Бургас да има такъв парк. Това, което ни скъса нервите 4 години, най-накрая е факт. Проектът е готов, пусната е обществена поръчка, спечелена е и до дни в Бургас започва да се строи най-голямата туристическа атракция по Черноморието.

45 миниатюри, от които 5 са български, 40 са от Европа с най-големите забележителности във всички европейски градове- Фонтанът ди Треви в Рим, Кулизеумът в Рим, Айфеловата кула в Париж, разбира те ще са в умален вариант”, разказа пред многобройната публика Божидаров. Той допълни, че новият парк ще се строи в бургаския комплекс „Славейков”, над плувния басейн. Божидаров припомни, че „Парк на миниатюрите Европа“ има само в Мадрид, Лондон и Брюксел.

„Бургас ще стане четвъртият град в Европа, който ще има такава атракция. Всяка последна неделя от месеца ще бъде безплатна за гражданите. Идеята е по-многобройните семейства и тези, които са с по-ниски доходи да могат да го посетят. Надявам се, че до началото на следващото лято паркът да бъде открит”, каза още кандидатът за съветник от коалиция „Ние, гражданите”.

Божидаров припомни пред присъстващите и други успешни неща, които той и колегите предложили в предишния местен парламент. Едно от тях е провеждането на Рибния фестивал в Бургас, както и изграждането на два паркинга в най-гъсто населените комплекси „Възраждане” и „Братя Миладинови”.

„При нас няма кьорфишеци, работим 8 години за тези неща. Сега вече ги надграждаме. Затова, ако бъдем избрани в следващия Общински съвет, отново ще предложим изграждането на паркинги, но този път във всички комплекси на града.

Ще предложим и в Бургас да има статуя на закрилника на града Свети Николай Чудотворец, който трябва да си има място”, обясни още Ангел Божидаров.  Той за пореден път представи и най-амбициозния бъдещ проект, по който от „Ние, гражданите” възнамеряват да работят здраво през следващите няколко години.

А именно изграждането на леко метро в града. Според местните политици то ще реши транспортните проблеми на Бургас за 100 години напред, за разлика  от интегрирания градски транспорт, който глътнал над  160 милиона лева. Още след изборите от „Ние, гражданите” ще поискат всички политици от новия местен парламент да подкрепят предложението, а за целта ще бъде свикана и кръгла маса със специалисти, които да дадат предложения за трасето.

Божидаров допълни, че вече е разговарял с кандидатите за кметове от другите политически сили-Димитър Николов, ГЕРБ; Николай Тишев, БСП;  Живко Табаков, Движение България на гражданите и Константин Бачийски, Средна европейска класа. Всички те били съгласни с предлложението и го подкрепяли.

Водачът на листата, бизнесменът Бенчо Бенчев пожела успех на местните избори в неделя и заяви, че всички от отбора му са работили много и ще продължават да го правят.

От своя страна Тодор Ангелов благодари на Бенчев, че го е поканил в листата. „С колегите работихме много сериозно през последните 30 дни и да се надяваме, че работата ни ще завърши сериозно на 27 октомври”, обяви Ангелов. След речта на всички, на сцената излезе почетният гражданин на Бургас и популярен изпълнител Мустафа Чаушев, който поздрави гостите и кандидатите за общински съветници с няколко от най-хубавите си песни.

На предстоящите местни избори коалиция „Ние, гражданите“ е с № 68 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!