Юрист, френски възпитаник е кандидат-кметът за Бургас на „Ние, гражданите“. Това е адвокат Теодор Шейков, който днес беше представен официално. Коалицията е единственото местно обединение, което се регистрира за участие в изборите на 27-ми октомври.

„Щастлив съм от разликата между нас и останалите. Чувствам се сигурен, защото съм на страната на гражданското общество, на моите съграждани“, коментира при представянето си Теодор Шейков. Той обясни, че се е съгласил да бъде номиниран за кандидат-кмет, защото е убеден, че на Бургас е нужна промяна сега, а не след 4 или 8 години.

Адвокат Шейков е непознато лице за местната политика, но пък е от известен и уважаван бургаски род. От 10 години работи като адвокат в Бургас. Като трудни за прогнозиране определи предстоящите местни избори вторият в листата за общински съветници на „Ние, гражданите“ – Ангел Божидаров.

„Нашата цел е да бъдем втора политическа сила. Смятам, че следващият местен парламент ще бъде много фрагментиран и това е по-доброто за Бургас. Видя се, че аморфното мнозинство не е полезно“, коментира Божидаров.

Най-вероятно местната коалиция ще регистрира пълна листа за общински съветници. Днес бяха представени първите 11 от тях.

Водач е бизнесменът и настоящ общински съветник Бенчо Бенчев. Втори е Ангел Божидаров, а трети председателят на тракийското дружество „Екзарх Антим І“ Тодор Ангелов.

В листата има журналисти, медици и обществени личности. Трикратният световен шампион Георги Марков е под №11.

„Това, което ни различава от останалите е, че ние ще работим за Бургас без да се съобразяваме с партийни централи“, допълни Бенчо Бенчев.

На 27-ми септември „Ние, гражданите“ ще представи и предизборната си програма с основните акценти в нея. Местната коалиция обединява партиите „Българската пролет“, БЗНС, Радикал-демократическата партия, БЗНС „Ал. Стамболийски“. Коалицията е подкрепена и от гражданското движение „Сила“.