„Бургас е като лъскава ябълка. Като я отхапеш обаче се вижда, че е гнила отвътре. Като общински съветник съм се натъквал и нагледал на много нередности. Надявам се с екипа, който сформираме да трансформираме общината, за да се управлява тя в интерес на гражданите.“

Това обяви кандидатът за кмет на Бургас от Средна европейска класа Константин Бачийски при закриването на кампанията за предстоящия местен вот. Заедно с него бяха и кандидатите за общински съветници на СЕК, като всеки един от тях заяви готовността си да работи за промяната и по-доброто управление на Бургас. Финансистът Христина Господинова обяви, че от отчетите на Община Бургас за 2018 год. става ясно, че общинските задължения са в размер на 56 млн. лева.

„38 млн. лева са кредити, 5 млн. лева са заплати, а всичко останало е записано в графата други. Никой не казва за какво точно са отишли тези пари. Ако бъда избрана за общински съветник, ще мога да дам информация на бургазлии за какво се използват техните пари“, обясни Христина Господинова.

„Бургас е витрината на ГЕРБ. Тази витрина обаче не може да предложи почти нищо. Градът е добър като инфраструктура, но се обезлюдява. Младите хора го напускат. Тук сме се събрали хора, които искаме да работим в полза на гражданите на Бургас“, коментира още Константин Бачийски.

Той отново представи листата за общински съветници на СЕК и припомни, че тя е съставена основно от специалисти в различни сфери, а не от партийни кандидатури. „Обединили сме се около каузата да направим Бургас наистина по-добро място. Доказал съм, че мога и работя в полза на Бургас. И докато другите кандидати обясняват как ще изхарчат парите на бургазлии, аз мисля как да напълним общинската хазна“, обясни кандидат-кметът.

Точно за това и цялата програма на Константин Бачийски и кандидатите са съветници от СЕК е концентрирана върху икономическото възраждане на Бургас. „За съжаление в момента градът се свързва единствено с летния туризъм. Това е сезонна заетост, която обаче не може да задържи хората тук“, обясни Бачийски.

Той припомни и битката, която се наложи да води, за да запази пистите на летище Равнец, за да има шанс то да се превърне в свободна икономическа зона с карго летище. „Само за два дена успяхме да съберем 3 000 подписа от бургазлии и да променим мнението на Общината. През всичките години съм успявал да променя мнението на администрацията, защото винаги съм се позовавал на законността и справедливостта. Защитавам интересите на бургазлии, но е много трудно човек да се пребори сам. За това се надявам, че ще получим подкрепата на хората, като гласуват с №32 в бюлетините за кмет и общински съветници“, обяви кандидат-кметът Константин Бачийски.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!