До края на месец август ще станат ясни кандидат-кметските номинации на ДПС-Бургас, научи Грамофона нюз от източници от партията. Крайното одобрение на имената ще стане факт около 15 септември от централното ръководство на Движението за права и свободи.

В момента текат събрания по места, на които се гласуват имената на потенциалните кандидати. В община Руен единственото име, което се споменава от членовете на партията, е това на настоящия кмет Исмаил Осман. В битка за вота наесен засега той ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ – бизнесменът Вежди Орманов.

На този етап от ДПС-Бургас не са взели окончателно решение дали ще издигнат свой кандидат за кмет за община Айтос или ще подкрепят друг от конкуретните партии.

Настоящият градоначалник Васил Едрев отново получи подкрепа от партията на Бойко Борисов за нов мандат. Кандидатът за кмет на БСП в Общината също вече е утвърден. Това е Пламен Чолаков, бивш шеф на полицията в Карнобат. Номинацията му вече е одобрена, както и листата на общински съветници, съобщи пред Грамофона нюз областният председател на БСП Стойко Танков.

В Поморие също текат партийни срещи на ДПС. Има голяма вероятност и там партията да не открие своя подходяща кандатура, а да излезе само с листа за общински съветници. Тепърва ще стане ясно дали от партията на Мустафа Карадайъ ще застанат зад кандидата за кмет на ГЕРБ Иван Алексиев или ще изберат номинацията на БСП. Тя обаче ще стане ясна на 03. 09, когато ще се проведе общинската конференция на партията в морския град, допълни Стойко Танков.

Четирима са претендентите на ДПС за вота наесен в община Сунгурларе, разкриха запознати с предстоящия изборен процес. Трима от тях са мъже. Обсъжданите имена са на настоящия кмет на Общината Васил Панделиев, шефът на общинските гори Димитър Гавазов и председателят на младежката структура на ДПС-Бургас Ружди Хаджен. Четвърта за кандидат-градоначалник на Сунгурларе се обсъжда Хатидже Георгиева, която е заместник-кмет в досегашното местно управление.