Общинският кмет на Руен Исмаил Осман, кметовете на кметства и общинските съветници официално се заклеха на първата общинска сесия след местните избори. Церемонията води областният управител Вълчо Чолаков, който в пърите си думи каза пред новоизбаните управници да се вслушват в руенци.

„Това е доверие, което води след себе си голяма отговорност. Подхождайте с много управленска мъдрост и доверие през следващите 4 години“, заяви той.

От своя страна избраният за четвърти мандат кмет Исмаил Осман обяви, че от тук нататък ще надгражда постигнатото в общината и ще работи за по-доброто бъдеще на Руен.

„Пред всички вас обявявам, че както съм работил от 2009 г., така ще работя и досега. Щом на всичките отминали избори вдигаме изборните резултати, това означава, че хората одобряват методите ни работа и свършеното дотук. Хората ни подсказват, че това е правилният път, по който трябва да работим. Резки движения ще има само там, където е необходимо. Желая успешен мандат на всички“, заяви Осман.

Общинските съветници от новия местен парламент в Руен избраха отново стария председател Ешереф Ешереф и за мандат 2019-2023. Той от своя страна обяви, че навият екип на кмета ще реализира огромен обем работа.

„Обещавам, че няма да пестя енергия и усилия. Благодаря ви за доверието“ – заяви Ешереф.

Gramofona.com припомня, че Исмаил Осман е единственият кмет в Бургаска област, който спечели с разгромяващия резултат от близо 82 %. Кои са първите приоритети на новия стар кмет, очаквайте в интервю на Gramofona.com.