„Вярвам, че на 27 октомври бургазлии ще излязат да гласуват и нека никой да не допуска, че мачът е решен”. Това обяви преди минути от центъра на Бургас кандидатът за кмет от Движение България на гражданите Живко Табаков. Той и претендентите за бъдещия местен парламент откриха предизборната си шатра до Часовника, с което официално дадоха старт на кампанията си за Местни избори 2019 г.  

Табаков за втори път каза, че досегашният кмет на Бургас Димитър Николов ще отиде на балотаж. „Бургазлии знаят, че гласувайки за Николов, гласуват за ГЕРБ. Ако искаме нашата държава да бъде променена, ако искаме Бургас да бъде променен и хората да не напускат страната, Бургас да не продължава да се нарича град на 500-те лева и мъртъв град, трябва да се промени моделът. Промяната започва от големите градове и предполагам, че на 5 ноември Бургас ще има различен кмет от Димитър Николов”, обяви Живко Табаков.

Той ясно подчерта пред журналисти, че заедно с екипа му се чувстват уверени да спечелят изборите в Бургас. „По наши данни може би листата ни е една от последните надежди, които са останали в хората. Надежда този град да продължи своето развитие, надежда хората да подобрят своя жизнен стандарт, надежда да се развият малките населени места и всички в този град да се чувстват равни”, каза Табаков.

По думите му ако е трябвало да бъдат преизбрани всички стари лица и партии като ГЕРБ, БСП и статуквото в Бургас, избори няма да се провеждат. „Нека да не забравяме, че това е демокрация и тя е нещо, което трябва да променя модела”, допълни още кандидатът за кмет от ДБГ.

Табаков и кандидатите за общински съветници очакват да се срещнат с всички бургазлии в откритите в по-малките населени места офиси на партията и на шатрата в центъра на града.

Кандидатът за градоначалник и колегите му отправиха и предизивикателство към хората от Бургас. На шатрата до Часовника всеки, който желае, може да дойде и лично да напише на бял лист послание или пожелание за родния си град.

Кандидатът за общински съветник и втори в листата на ДБГ-Бургас Стоян Грозев призова местните да излязат на 27 октомври и да дадат своя глас. „Това е единственият шанс вашият глас да бъде чут, независимо за кой е той”, каза още Грозев.

И той, и той Табаков са убедени, че след месец Бургас ще бъде различен.

ПП „Движение България на гражданите” е под № 23 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!