Кандидат-кметът на Бургас от „Движение България на гражданите“ Живко Табаков регистрира партията за участието в местния вот. Заедно с него в Общинската избирателна комисия дойдоха председателят на младежката структура на ДБГ Антон Иванов и кандидатът за общински съветник от гражданската квота Манол Тодоров.

Преди минути документите бяха приети от Общинската избирателна комисия.

„Нашата цел е следващият кмет на Бургас да бъде от „Движение България на гражданите“, да бъде десен кандидат. Втората цел, която си поставяме е да имаме мнозинство в новия Общински съвет или да бъдем втора политическа сила“, коментира след регистрацията Табаков.

„Всеки един от хората в нашата листа заслужава да бъде на първо място. Ние не загубихме нито ден в политически разговори за съставянето на коалиции, а заложихме на доказани имена и разчитаме на подкрепата на бургазлии“, допълни Живко Табаков.

Следващата седмица ще бъде направена регистрацията и на листата за общински съветници, с която ДБГ ще се включи в изборите за местна власт. Ще бъде регистриран и кандидатът за кмет на Бургас, а Табаков направи заявка, че ДБГ ще има свои кандидати и в някои от съставните селища на общината.