Местната власт е впрегнала всички сили да мачка основния опонент на Димитър Николов за местните избори в Бургас. Това заяви кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници на ДБГ Живко Табаков.

В началото на седмицата той е получил обаждане от директора на териториална дирекция „Зора“ Стефан Дубаров, който му е заявил, че има неправилно монтирани шатри на ДБГ. Още на следващия ден от общинската администрация са изпратили хора с електронни рулетки в жк „Зорница“ да измерват дали шатрите на партията за местните избори отговарят на размерите, а Дубаров е ходил лично на шатрата в жк „Братя Миладинови“. Шефката на териториалната дирекция в жк „Славейков“ Мария Михалева пък се е обадила на областния координатор на партията Стоян Грозев да му каже, че част от шатрите на ДБГ не могат да бъдат по местата, по които трябва да са разположени.

Табаков показа три разрешителни за монтиране на шатри, които са внесени още на 30 август тази година. Едното е за шатрата до Часовника с размер от 6 кв. метра. Второто уведомление е за пътуваща шатра, обикаляща всички квартали и комплекси в Бургас. Третото заявление е за агитационната маса на Живко Табаков с 1 кв.м, на която той се среща с гражданите.

Всички заявления са входирани по правилния начин и са разрешени с печат от Община Бургас и са с платени такси, както го изисква наредбата. Табаков показа документите пред журналисти.

Днес чашата на търпението вече е преляла, когато Стефан Дубаров лично е причакал пристигането на подвижната шатра в комплекс „Лазур“ и се е стигнало до диалог на висок глас между него и промоутърите и застъпници на ДБГ. Табаков пусна звуков файл с част от спора, на който се чуват епитети от страна на общинския служител като „Вие нещо не сте в ред“, „Вие български говорите ли“, „Няма да се женя за Живко Табаков“ др. подобни.

„Призовавам администрацията на вр. изп. длъжността кмет на община Бургас да си озапти всички териториални директори и да не изпада в такива крайности. Защото имаме информация дори, че териториалният директор Антоанета Манолова минава и събира рекламни материали“, заяви Табаков. Той уточни, че става въпрос за техни брошури в операта, които Манолова лично ги е прибрала в чантата си.

Според Табаков отговорът на тези действия на общинските служители спрямо него се крие в последните социологически проучвания, които показват, че Димитър Николов ще отиде на балотаж и мандатът му като кмет е застрашен.

„Това не е начинът опонент като мен, когото го спрягат, че ще отиде на балотаж, да бъде мачкан от местната администрация“, категоричен е Табаков. Той изтъкна и факта, че цялата общинска администрация е впрегната да коментира в социалните мрежи и включително под негови публикации се качват „аргументиращи се“ техни съждения какво ще загуби и какво ще спечели Бургас.

„Днес дебатът трябва да бъде между мен и Димитър Николов. Ако някой от кандидатите от партия ГЕРБ смятат, че тяхната визия, виждания или платформи са по-добри от нашите, да заповядат на дебат и да ни опонират, за да има нещо смислено. Не е нормално по време на кампания, когато ние показваме на бургазлии какво можем да направим, администрацията и целият пиар екип да ни отговаря във фейсбук“ – коментира Живко Табаков. И призова Димитър Николов да играе толерантно, защото избори както се печелят, така се и губят, а кой ще е кмет - това ще решат бургазлии на 27 октомври.

Табаков предупреди, че ако от администрацията не вземат предвид неговите думи и не бъде потърсена отговорност от споменатати по-горе хора, от ДБГ ще пуснат жалби до ЦИК, ОИК и областния управител на Бургас. От партията имат готовност дори за протестни действия.