„От както обявих кандидатурата си за кмет, с екипа ми се допитахме до хората, създадохме програма и успяхме да я защититим пред бургазлии. Хората на Бургас направиха така, че да не съжалявам нито за миг, че съм останал да живея тук, а до сега три пъти съм се изправял пред тази дилема – дали да остана в Бургас.“

Това коментира кандидатът за кмет от „Движение България на гражданите“ Живко Табаков. Днес той и колегите му от листата на ДБГ закриха официално кампанията си. „Днес в края на кампанията, когато знам с колко хора се срещнахме и говорихме, искам да кажа, че бургазлии ме накараха да заобичам още повече нашия град. Бургазлии на центъра и бургазлии на периферията, както ги наричат, не се различават по нищо. Това са деликатни хора, които обичат града си. Хора, които милеят и смятат, че този град ще става все по-добър“, коментира още Табаков.

Той благодари и на кандидатите от останалите политически сили, които са водели позитивна и градивна кампания. „На 28-ми Бургас със сигурност ще бъде различен. Дали ще има нов кмет и какъв ще е новият Общински съвет, това ще кажат хората. Но Бургас трябва да върви към обединение, защото в момента е разделен на две – има хора, които искат промяна и хора, които държат на статуквото“, допълни още Табаков.

И уточни, че според него в новия Общински съвет ще има диалог. „Ще има градивност и решения, които са за бургазлии. Ще има борба за хората. Ние с колегите от ДБГ ще работим за нормалност и обединение. Ще работим и за равенство, защото в последните 4 години в местния парламент то липсваше“, обяви още Живко Табаков.

Колегата му и кандидат за общински съветник Стоян Грозев пък призова бургазлии да гласуват и да бъдат активни на 27-ми октомври.  „Излезте и гласувайте, защото от вас зависи какво ще става утре в града. Не проспивайте този шанс. Ако не харесвате никого от кандидатите, възползвайте се от тази опция в бюлетината и го отбележете. Надяваме се на висока избирателна активност, за да има ново лице града ни“, обяви Стоян Грозев.

Двамата с Живко Табаков не пропуснаха да благодарят и на всички кандидати от листата на ДБГ в Бургас, защото са водели позитивна и градивна лична кампания.