Пълен отчет на свършеното през първия си управленски мандат направи пред съгражданите си настоящият кмет и кандидат за втори мандат на Камено Жельо Вардунски. Той откри предизборната си кампания с признание, сълзи и огромен хъс за работа през следващите четири години.

„Борех се! Всяка седмица бях в София, в различни министерства и ведомства, чуках на поредните врати, за да се чуе за Камено и неговите нужди. Мина един не лек мандат с предизвикателства, но мисля, че се справихме - аз и моят екип! Първата година и първите месеци ни беше трудно, но мисля, че работихме добре. Благодаря и на Общинския съвет!”, каза пред препълнената зала в читалището на града Вардунски.

Той припомни как след много работа администрацията е спечелила европейско финансиране по различни проекти. Вардунски съобщи още, че от 8 милиона, бюджетът в общината вече достигал 19 милиона лева.

„Винаги съм искал и искам моят роден град и населените места в Общината да се развиват, а не с всяка измината година да обезлюдяват. Часовникът допреди четири години беше спрял да отмерва времето в Камено.

Това беше първото ми действие, когато станах кмет -  да го сверя и да се захвана за работа. Благодарение на добрите финансови потоци въведохме безплатна детска градина и безплатна млечна кухня за всички деца в общината.

Още в първата година построихме 5 нови детски площадки-3 в Камено , 1 във Винарско и 1 в Черни връх. В повечето села обновихме и други места за децата, ремонтирахме повечето пенсионерски клубове, здравни служби, читалища. В доста от населените места не искаха да идват лични лекари, защото кабинетите бяха в ужасно състояние.

Увеличихме субсидията на пенсионерските клубове, а читалището ни също е преобразено. Винаги съм държал децата ни да спортуват и поради тази причина обновихме стадиона, построихме нови съблекални.  Успяхме да осигурим и линейка,собственост на община Камено, която е дарение от Лукойл”, обясни още кандидатът за кмет на Камено.

Той не пропусна да отбележи и новата камбанария на храма в Камено, паметниците на великите българи Васил Левски и Христо Ботев, десетките ремонтирани улици както в Камено, така и във всички населени места.

Вардунски с радост очаква площада в центъра на града да е с изцяло нова визия само до няколко месеца.

„Ще имаме модерна сцена, за която мечтаем от години. С нея ще имаме още по-големи възможности да кажем, че  Камено не е само онова Камено, а да се гордеем, че сме оттук.Искам да знаете, че през всички четири години бях сред вас и ще бъда до вас всеки един ден.

Живея с вас и вашите проблеми. Гордея се заради това, че който е дошъл при мен, никога не съм го връщал и винаги съм помагал на хората”, каза емоционално Вардунски. Той не успя да сдържи сълзите си покрай спомените от голямото бедствие в Общината преди две години и припомни през какво е преминал и той, и местните, и екипът му.  

Той представи екипа, с който ще работи през следващите четири, ако спечели местните избори. Определи го като шампионски, защото в него са хора с голям опит и истински професионалисти. Вардунски покани на сцената и кандидатите за кметове по населени места. Огромна подкрепа към Вардунски изрази от сцената бизнесменът и меценат Руси Куртлаков.