Бившият футболен бос Ивайло Дражев ще се кандидатира като независим кандидат за кмет на Бургас. Той ще бъде и водач на листата за общински съветници. Дражев заяви, че остава отворен към подкрепа от страна на БСП и ще изчака Националния съвет на партията.

На общинска конференция социалистите издигнаха за свой кандидат-кмет депутата Николай Тишев. Дражев обаче се надява това решение да бъде преосмислено на национално ниво и вместо да излезе с партиен кандидат, БСП да подкрепи него.

Смята, че няколко души от бургаската структура на партията са отдали на кмета Димитър Николов БСП-Бургас на концесия. Това обаче е станало без знанието на Корнелия Нинова, твърди Дражев. „В Бургас очевидно всички смятат, че изборът на кмет и съветници е приключил. До момента виждам 7-8 листи в топла връзка с ГЕРБ и нейни производни“, обясни още той.

Ивайло Дражев вече има и първи акценти в програмата си. Категоричен е, че местните данъци могат да паднат с 30%, а синята и зелената зона да бъдат безплатни, ако се спре източването на общинската хазна.

Дражев заяви също така, че е сезирал Специализираната прокуратура и лично зам.-главния прокурор Иван Гешев за най-големите нередности, които е открил.