Допуснато е нарушение  на изборните правила в секция номер 269 – НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" гр. Бургас. За това сигнализират от централата на ГЕРБ в морския град.

„Председателят на секционната избирателна комисия №269 от ДПС е наредил на членовете на комисията да дават само бюлетина за избор на кмет, без да дават и втората задължителна бюлетина за избор на общински съветници. Това противоречи на изискването в т.9.1.от Методическите указания на ЦИК, в които е оказано, че: „СИК следва да откъсне пред избирателя само една бюлетина за всеки вид избор – общински съветници и кметове“. Жителите на Бургас, които гласуват във въпросната секция, са били подведени по този начин, получавайки само една бюлетина“, заявяват от ГЕРБ.

От централата в Бургас очакват да бъде осъществена проверка по подадения сигнал и при допуснато нарушение, да бъдат предприети съответните мерки.

Междувременно за подобно нарушение сигнализират и от други политически сили. Граждани също се оплакват, че в избирателната секция им е давана само бюлетината за избор на кмет, но не и за общински съветници. Подобен сигнал има за СИК №13 в ОУ „Княз Борис І“.