„По време на предизборната кампания имаше доста изказани лъжи по мой адрес, включително и по политиката, която провеждаме в Бургас. Бургазлии показаха, че когато водещи са лъжата и манипулацията, резултатът е точно обратен“.

Това коментира малко след 20 часа тази вечер пред сградата на Община Бургас досегашният кмет Димитър Николов. По първоначални данни той печели четвърти мандат с над 60 % от гласовете на избирателите.

Николов сподели пред журналисти, че по време на предизборната кампания бургазлии не са го приемали като кандидат за кмет, а като действащ управник.

„Много от хората ми се обадиха днес, че няма смисъл да гласуват, защото съм бил сигурен в новата кампания“, каза Димитър Николов. И допълни, че той и екипът му ще продължат активно да изпълняват предизборните си ангажименти и да ускоряват развитието на Бургас.

„Утре започваме да готвим бюджет 2020, а в новия Общински съвет ще работя в диалог и партньорство с всички политически или, както досега“, допълни Николов. В заключение той добави, че тепърва ще анализира резултатите от местния вот по населените места в общината.