Две важни каузи за Бургас и региона представи кандидатът за евродепутат Ивелина Василева при откриването на предизборната информационна шатра в града. „Искаме в Бургас да се създаде европейска лаборатория, която да изследва качеството на водите и наличието на пластмаса в морските организми и Черно море. По-рано днес обсъдихме и с министър Николина Ангелкова идеята да се учреди европейски сертификат  за зоните, свободни от пластмаса“, обясни Ивелина Василева.

„Трябва да работим за ограничаване на замърсяванията и разпространението на пластмасовите отпадъци, които са около 80% от всички замърсители по плажовете“, обясни още тя.

Василева е категорична, че Бургас и регионът трябва да бъдат представлявани във всички институции, включително и на европейско ниво.

„Вие ни познавате, работили сме в Бургас, работим за Бургас. Вярваме, че хората с опит – знаещите и можещите, могат да защитават националните интереси“, допълни още Ивелина Василева. Двамата с колегата си Жечо Станков откриха приемната си за предстоящия евровот. Всеки ден Василева и Станков, а и техните колеги от местния парламент ще бъдат в шатрата, за да се срещат с бургазлии.

„Подобни шатри не са нещо ново за нашите кампании. Това, което ни различава от другите е, че ние сме тук и се срещаме очи в очи с хората. Винаги сме между хората и чуваме, какво желаят те“, обясни Жечо Станков.

И той, и Ивелина Василева са категорични, че не само България, но и Бургаския регион трябва да бъдат в постоянния фокус на европейските институции. „Наша кауза са по-добрите доходи, по-сигурния живот в една силна Европа. Искаме да живеем в държава, в която хората получават доходи, равни на средноевропейските и всички имат потенциал за образование и развитие. Европа без двойни стандарти, без втора ръка хора и без втора ръка държави“, заяви още Ивелина Василева.

Предизборната шатра на ГЕРБ и СДС ще работи като открита приемна за граждани всеки ден до края на кампанията за евровота.